/ Surf

Høstløsning på Saltstein

Surfere landet rundt kan begynne å glede seg. Høsten har ankommet - og det betyr bølger. Sjekk de ferske bildene fra Saltstein.

Sist oppdatert: 17. september 2013 kl 22.28
AUSSIE: Joel Stevenson har en tendens til å sette andre surfere på Saltstein i et dårlig lys av åpenbare grunner. Bilde: Josten Nilsen
AUSSIE: Joel Stevenson har en tendens til å sette andre surfere på Saltstein i et dårlig lys av åpenbare grunner. Bilde: Josten Nilsen
Lesetid: 2 minutter

Høsten meldte sin ankomst for alvor på søndag. Sommeren er over. Hånd i hånd med et kraftig lavtrykk falt temperaturen på Østlandet som et blylodd i løpet av helgen. Tunge sett med langreiste bølger fra sørvest sørget for at rullesteiene på Saltstein løftet septemberswellet opp i solide ramper og åpnet lekegrinda for de store gutta. Stort mer enn ni sekunders periode har vel Saltstein aldri opplevd, men det holder lenge for at den lunefulle spotten skal levere. Ihvertfall hvis en sammenlikner med hva folk finner seg i å surfe en gjennomsnittlig sommerdag. 

– Dette er nærmeste vi kommer grunnswell. Mer kraft betyr større svinger. Det liker vi. Fra nå og frem til november er de beste månedene for surf. De aller beste dagene jeg har hatt på Saltstein har vært i oktober, sier aussie Phil Pope til Fri Flyt og synes det er okey at sommeren er over. Han synes også det er helt greit å surfe bølgene på Østlandet, selv om han er vant til noe helt annet fra hjemlandet der nede. 

– Det er klart jeg er vant til bedre bølger, men jeg er også vant til å kjempe hardere for dem. På Saltstein er det litt roligere gemytter. Dessuten er ikke forventningene så høye. Hvis du får mer enn et par svinger, så er du fornøyd.  

Det var ikke bare aussiene som var fornøyd med sesongstarten. Frithjof Opsal hadde også problemer med å holde igjen komplimentene. 

– Nå fikk jeg et nytt syn på Saltstein. Det var faktisk skikkelig bra. Folk har sikkert surfet det bedre, men jeg var heldig og fikk et par unike turer. Sånn er det ofte her, du får ikke akkurat noe «melding» før bølgen spretter opp foran deg. Må bare satse og padle, sier Opsal og tenker spesielt på bølgen han fikk se innsiden av. Det skjer ikke hver dag, for å si det sånn. 

Publisert 17. september 2013 kl 22.28
Sist oppdatert 17. september 2013 kl 22.28
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen