– Akerselven har jo et frynsete rykte på seg for å beverte doplangere og narkomane. Dette er den perfekte muligheten for politikere, naboer og osloborgere til å ta elva tilbake. Til å benytte seg av de ressursene elva byr på. Bølgen vil bringe ungdommen tilbake til Akerselven og kan være første steg for å erstatte dyre ballbinger og gymsaler med surfebølger i det ganske land, forteller Terje Skulstad til Fri Flyt. 

I lengre tid har Skulstad jobbet med byråkratiet i Oslo om oppføringen av en kunstig bølge i Akerselva. Nå mener snowboardprofilen at det er realisme i det uvanlige prosjektet. Om ikke så lenge kan altså Norge blir den første hovedstaden i verden med surfmuligheter midt i byen. Til sammenlikning har  München en svært velfungerende elvebølge som gjennom årene har trukket til seg mye oppmerksomhet og verdenskjente surfere. 

Se bølgen i München.  

Hvor langt har du kommet i prosjekt «stående bølge i Akerselva»?

– Vanskelig å si noe i forhold til hvor lang tid det vil ta ettersom det må opp på politisk nivå og kjøres gjennom byråkrati-mølla. Men etter x antall telefoner og skriv og vært kasteball mellom ulike etater, tror jeg endelig prosjektet har kommet til riktig etat; byutviklingskomitéen.

Hvordan kom du på idéen?

– Idéen begynte så smått å ta form for noen år siden. Med regnet piskende i trynet og akerselva fylt til bristepunktet fikk jeg øye på det som kunne minne om en surfebølge. Ved å følge elva nedover fant jeg den perfekte site´n for en surfebølge. Noen dager senere prøvde jeg og noen kamerater å surfe i Akerselva. Vi måtte bruke tau og vannskitau, men potensialet var absolutt til stede, og frøet var sådd!

Hvor skal eventuelt denne bølge være? 

– Dersom du går nedover langs Akerselven fra Alexander Kiellands plass kommer du til en hengebro ovenfor en foss. Tanken er at bølgen skal være i utløpet til denne fossen, vegg i vegg med Kunsthøyskolen.

Er dette noe Oslo trenger?

– Bølgen vil bli et tilbud til alle i Oslo, surfere så vel som turister og nyskjerrige naboer. Dette er et lite push i riktig retning til politikerne som klør hverandre i hodet i håp om å komme opp med gode idéer.