Hjem
 / Surf
 / «Norsk» seier på Unstad

«Norsk» seier på Unstad

Som regel kommer det en surfer fra varmere strøk og tar pallplassene, men i år var det to «nordmenn» i finalen, selv om den ene er brasiliansk og den andre svensk.

Sist oppdatert 21. september 2011 kl 08.35
TIM VS GIL: Svenske Timothy Latte ga brasilianske Gil Ferreira Kåberg (bildet) en kamp til døra, men luftferder som dette gjorde Gil til en favoritt hos dommerpanelet. Bilde: Inge Wegge
TIM VS GIL: Svenske Timothy Latte ga brasilianske Gil Ferreira Kåberg (bildet) en kamp til døra, men luftferder som dette gjorde Gil til en favoritt hos dommerpanelet. Bilde: Inge Wegge

Film og tekst av Inge Wegge

Lofoten Masters har hatt konkurranser med alt fra syv meter høye stormbølger og ned til halvmeteren med sol og sommerstemning tidligere, og i år fikk vi passe skulderhøyde med skiftende vær. Rekordmange påmeldte, egen juniorkonkurranse og to fulle heat med damer gjorde dagen fullspekket med surfing. For femte året på rad arrangerte Lofoten board union verdens nordligste surfekonkurranse.

Saken fortsetter under filmen (laget av Inge Wegge i Weggebros)

Juniorklassen imponerte og underholdt med hopp og sprett, og viser at surfenorge har noe å se frem til. Katrine Røed imponerte i dameklassen og klarte også å danke ut et par mannfolk i longboardkonkurransen.
Opne finalen ble en thriller uten like, Mattias Hørnquist fra Kabelvåg/Sverige, Timothy Latte fra Sverige, Keala  Kekaulike Naluai fra Hawai og Gil Ferreira Kåberg fra Tromsø/Brasil herjet bølgene, men det var  Gil og Timothy som klart kjempet om førsteplassen. Scoringene økte for hver bølge, Timothy fikk noen litt større og bedre bølger, men klarte ikke helt å fullføre alle, så det ble Gills raske stil og luftakrobatikk som fikk den høyeste poengsummen.

Med nyprinta oppholdtillatelse i passet og premien i hånda uttalte han stolt på sitt gebrokne norsk: «Dette er ikke bare en seier for meg, men for hele Nord-Norge!»

Open
1. Gil Ferreira Kåberg
2. Timothy Latte
3. Keala Kekaulike Naluai
4. Mattias Hörnquist
5. Mikael Bones
6. Thomas Lunnay
7. Robbie Wilson
8. Julius Vegas

Damer
1. Katrine Røed
2. Elisa Strand
3. Ina Nyfløt
4. Ragnhild Pedersen

Longboard
1.Olav Langvik
2. Julius Vegas
3. Katrine Røed
4. George Lewis

Publisert 21. september 2011 kl 08.30
Sist oppdatert 21. september 2011 kl 08.35
Relaterte artikler
Bunker Speckles - Clark Gables stesønn

Den elleville historien om surfingens Elvis Presley

De som lever av bølgene

Her går drømmer i oppfyllelse

DEN FANTASTISKE MESTRINGSFØLELSEN: Mathilde Myrhaug, 12 år. Surf er aktivitet alle aldre har glede av. Foto: Audun Holmøy Røhrt
Slik får du de minste med i vannet

15 tips til en vellykket surfopplevelse med barn

Punp fart
Lær deg å pumpe surfbrettet

Finn toppfarten når du surfer

INN I RØRET: Hvis det skulle finnes muligheter for å finne skygge i tuben, så kan du regne med at Wes Schaftenaar finner en løsning. Bilde: Hallvard Kolltveit
Slik gjør du din første tube

– Ja, vi har disse bølgene i Norge

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue