Film og tekst av Inge Wegge

Lofoten Masters har hatt konkurranser med alt fra syv meter høye stormbølger og ned til halvmeteren med sol og sommerstemning tidligere, og i år fikk vi passe skulderhøyde med skiftende vær. Rekordmange påmeldte, egen juniorkonkurranse og to fulle heat med damer gjorde dagen fullspekket med surfing. For femte året på rad arrangerte Lofoten board union verdens nordligste surfekonkurranse.

Saken fortsetter under filmen (laget av Inge Wegge i Weggebros)

Juniorklassen imponerte og underholdt med hopp og sprett, og viser at surfenorge har noe å se frem til. Katrine Røed imponerte i dameklassen og klarte også å danke ut et par mannfolk i longboardkonkurransen.
Opne finalen ble en thriller uten like, Mattias Hørnquist fra Kabelvåg/Sverige, Timothy Latte fra Sverige, Keala  Kekaulike Naluai fra Hawai og Gil Ferreira Kåberg fra Tromsø/Brasil herjet bølgene, men det var  Gil og Timothy som klart kjempet om førsteplassen. Scoringene økte for hver bølge, Timothy fikk noen litt større og bedre bølger, men klarte ikke helt å fullføre alle, så det ble Gills raske stil og luftakrobatikk som fikk den høyeste poengsummen.

Med nyprinta oppholdtillatelse i passet og premien i hånda uttalte han stolt på sitt gebrokne norsk: «Dette er ikke bare en seier for meg, men for hele Nord-Norge!»

Open
1. Gil Ferreira Kåberg
2. Timothy Latte
3. Keala Kekaulike Naluai
4. Mattias Hörnquist
5. Mikael Bones
6. Thomas Lunnay
7. Robbie Wilson
8. Julius Vegas

Damer
1. Katrine Røed
2. Elisa Strand
3. Ina Nyfløt
4. Ragnhild Pedersen

Longboard
1.Olav Langvik
2. Julius Vegas
3. Katrine Røed
4. George Lewis