/ Surf

Flomma

Dette er bildene vg-nett drømmer om. Her surfer de på Glomma.

Sist oppdatert: 17. juni 2011 kl 07.26
OVERFLOD: Det er mye vann i Glomma for tiden. Jarand Fretheim benytter seg av anledningen. Bilde: Christian Nerdrum
OVERFLOD: Det er mye vann i Glomma for tiden. Jarand Fretheim benytter seg av anledningen. Bilde: Christian Nerdrum
Lesetid: 2 minutter

En sjeldent stor Glomma sørger for at enorme vannmengder skyller ut i fjorden. Etter et tips om en surfbar stående bølge i Norges største elv, tok Fri Flyt turen med Jarand Fretheim, Ruben Søderlind og Søren D. Schjelderup for å se hva dette handlet om. 

– Vi visste ikke helt hva som ville møte oss uti den sterke strømmen, men hadde hørt av erfarne elvepadlere at det ikke skulle være farlig, så da tok vi sjansen, sier Ruben Søderlind.  

Ved hjelp av en wakeboardline festet i land trakk surferne seg ut i strømmen og inn i den stående bølgen. Etter noen forsøk knakk de koden og slapp tauet. 

– Det er en stund siden jeg har vært så stoka. Kanskje var det årets for meg, fortsetter Ruben. 

Etter noen timer økte stadig selvtilliten på surferne. Jarand Fretheim fikk bruk for surfeferdighetene han har tilegnet de siste årene og la etterhvert store svinger i elva. 

– Dette var en god del artigere enn hva jeg hadde drømt om. Vi fikk beskjed om at det var for mye vann her nå, men det kan jeg ikke helt skjønne, sier Fretheim.

Vannstanden er fortsatt høy i Gudbrandsdalen, og ekspertene mener Glomma vil være langt over normalen flere uker fremover. 

Publisert 16. juni 2011 kl 11.32
Sist oppdatert 17. juni 2011 kl 07.26
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen