– Dette åpner en helt ny verden av surfing. Vanligvis er ikke de fleste bølger så bra, men på hydrofoil føles det som du surfer en perfekt bølge, sier surfstjerne Kai Lenny.

I mai i år ble det kjent at Kai Lenny har vært med å utvikle et SUP-brett med hydrofoil. Brettet kunne få en hastighet på opptil 30 kilometer i timen, kun ved hjelp av naturkrefter. Nå er samme Lenny aktuell igjen, men denne gang med et surfbrett. Mest spennende med surfbrettet er at man kan surfe flere bølger på samme innpadling.

– Å kunne padle inn, for å surfe to bølger, er den beste følelsen jeg har hatt i surfing på lenge, sier Lenny selv.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

SE BRETTET: Kai Lenny viser fram surfbrettet med hydrofoil. Foto: Kai Lenny

Fri Flyt-redaktør og vannsportekspert Christian Nerdrum kalte Kai Lennys SUP-brett med hydrofoil «det mest spennende som har skjedd innen vannsport de siste ti årene». Han mener også surfbrettet er spennende.

– Det er mulig vi burde sett denne komme etter hva Kai Lenny gjorde med SUP-en påmontert en hydrofoil, men den unge hawaiianeren snur nok en gang hodene på en hel surf verden. Det å kunne surfe flere bølger på én og samme innpadling har til nå vært en umulighet.

Nerdrum mener vi må ha i bakhodet at det er nettopp Lenny som står på brettet.

– Han får det til å se lett ut, men Kai er en balansekunstner. Å etterfølge dette kommer antakelig ikke til å bli lett. Det er dessuten ganske farlig i en lineup med andre surfere. Sånn sett har jeg mer tro på SUP-hydrofoilen i havdønninger for folk flest, sier Nerdrum, og understreker at brettet vil være svært kostbart.

Hydrofoil er forøvrig ikke et nytt fenomen. Allerede på 70-tallet drev windsurferne med det, og surflegende Laird Hamilton har også blåst liv i det.