– Det kan nok ikke gjøres på stilashopp slik de er nå i dag, men kanskje i X Games i Aspen. De har et stort og bra hopp. Jeg er tror egentlig jeg kan gjøre det igjen hvis landinga er noen meter lengre, sier Marcus Kleveland til Fri Flyt.

Fredag morgen skrev Fri Flyt om Klevelands quad cork 1800 som har gått som en farsott gjennom både nasjonale og internasjonale medier. Som den tredje i verden, og tidenes yngste, landet han quad cork i Stubai torsdag kveld.

BAKGRUNN: Marcus Kleveland landet quadcork

Han er enda ikke invitert til X Games i Aspen eller Oslo i år, men skal kjøre den prestisjetunge Air & Style-konkurransen denne sesongen. Der vil et godt resultat være avgjørende for om han får kjøre konkurransene.

En quad cork er likevel en god søknad.

Brukte ti forsøk

– Hvor mange forsøk brukte du?

– Jeg brukte vel ti forsøk. Første gangen det ble et forsøk gjorde jeg en trippel, men jeg var over kulen enda, så jeg la egentlig bare på en dupp til, forteller Kleveland.

Hadde kontroll

– Hvordan føltes det i lufta?

– Tanken på å prøve var skummel, men det kjentes helt greit ut å gjøre det. Jeg hadde grei kontroll på hvor jeg var hele tiden, sier snowboardstjerna fra Dombås.

Kleveland, som allerede har en høy profil på Instagram med over 60.000 følgere, har opplevd mye respons etter at filmen med trikset ble gitt ut.

– Det har vært helt sjukt mye på Facebook, og det er positivt fra alle. Det er jeg egentlig mest glad for! Har også gaina 3000 følgere på Instagram i dag. Det er helt greit, men folk liker flatland-greiene bedre. Får mer kommentarer på de selv i dag, og den ene av dem har 11 000 likes, forteller Kleveland.

Se Klevelands quad cork her: