Historisk sølv til Marcus Kleveland

Marcus Kleveland fikk sølv under Big Air finalen, og landet quad cork som første i historien.

Sist oppdatert: 28. januar 2017 kl 10.36
Foto: Snowboardforbundet
Foto: Snowboardforbundet
Lesetid: 2 minutter

17-åringen tok sølvet under Big air konkurransen i dag etter helt rå kjøring. Gutten fra Dombås viste virkelig at han fortjener en plass i verdenseliten. Han landet quad cork som første i verden til å lande i en konkurranse og kunne dermed smykke seg med en poengsum på 82 poeng, kun ett poeng bak vinneren. Max Parrot tok gullet og Mark McMorris endte på en tredjeplass. Max Parrot landet også quad cork i konkurransen, men gutten fra Dombås var først ute. 

Tre nordmenn til finalen

Slopestyle kvalifiseringen til guttene fredag kveld var en suksess og nordmennene leverte. Marcus Kleveland, Ståle Sandbech og Mons Røisland blir å se i finalen som går av stabelen søndag kl 18.00. Røisland hadde sikret seg en plass i finalen etter tredjeplassen i fjor, mens Kleveland ble nummer to i kvalifiseringen og var dermed sikret plass. Aleksander Østereng kvalifiserte seg dessverre ikke til finalen.

Tilbake for fult

Det var ikke mulig å se at Sandbech har vært ute med skade og kjørte solid i sin andre konkurranse så langt i denne sesongen. Sandbech ga uttrykk til Tv2 at han var kritisk til dømmingen med blant annet dette utsagnet

– Jeg syns det var noen ting som var litt rart. I min mening så krever det mer å kjøre de quarterpipene, selv om man selvfølgelig kan gjøre enda mer triks i de også. At en 900 på et hopp får like bra betalt som en dobbelcork i quarterpipen er jo litt rart.

I kveld kl 19.00 er det jentenes finale i slopestyle, mens guttenes finale sendes kl 18.00 søndag. Du kan se begge finalene på Tv2 Sportskanalen. 

Publisert 28. januar 2017 kl 10.36
Sist oppdatert 28. januar 2017 kl 10.36
annonse
Relaterte artikler
STOKE: Marcus Kleveland lærte seg noen nye triks i Stubai. Skjermbilde: Petter Ulsetten
På trening med Marcus Kleveland

Nye triks i Stubai

FAVORITTSTEDET: Marcus Kleveland tilbringer alltid tid i favorittparken sin når han ikke er ute å reiser. Foto: Petter Ulsletten
Marcus Kleveland om Dombåsparken

– Det er her jeg koser meg mest

NYTT TRIKS I ERMET: Marcus Kleveland satte et helt nytt triks i big air-konkurransen i Copper Mountain. Et triks han lærte seg på trening. Foto: Christian Nerdrum
Se Marcus Kleveland vinne i Copper Mountain

– Helt rå prestasjon!

Marcus Kleveland twintip freeski
Marcus Kleveland med ny ski-edit

Marcus Kleveland imponerer på ski

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen