16-åringer vant slopestyle-NM

Marcus Kleveland (16) og Hanne Eilertsen (16) vant seniorklassen under slopestyle-NM i Trysil.

Sist oppdatert: 19. mars 2016 kl 22.42
Marcus Kleveland, backside 1260. Foto: Matt Pain
Marcus Kleveland, backside 1260. Foto: Matt Pain
Lesetid: 3 minutter

Ungdommen herjet da NM-gullene i slopestyle ble delt ut på Trysil. Med topp stemning i bakken, myk snø og solgløtt fikk publikum se topp kjøring på Trysil. Kleveland kronet med det sin gjennombruddssesong med å bli norgesmester i både junior- og seniorklassen. Dombåsgutten ble tatt ut på landslaget i høst og ble den tredje i verden til å lande en quadcork, før han kom på pallen i Air & Style og vant plass i X Games Oslo gjennom norgescup. Tidligere i NM-uka vant han juniorklassen i slopestyle, og kvalifiserte seg dermed til å kjøre senior, som han vant i dag. 

– Det var veldig kult å ta en pause fra de store konkurransene og komme og kjøre en konkurranse som bare er morsom. NM er bare en sjukt artig konkurranse, alle kjørte bra så jeg måtte slenge ut noen dobbelcorks, men det gikk fint det, sier Kleveland.

Runet til Kleveland var av høyeste kaliber og bestod blant annet av en cab dobbelcork 1260 og en backside dobbelcork 1260, og 16-åringen slo dermed Markus Olimstad, som avsluttet sitt run med en perfekt backside dobbelcork 1080 nosegrab. 

LES OGSÅ: NM-gull til Kleveland og Frisvold

LES OGSÅ: Bli lykkelig på NM

Eilertsen rett fra Kina til Trysil

– Jeg har ikke kjørt norgescup i år, så det var veldig gøy å kjøre med alle jentene igjen. De andre kjørte kjempebra i dag, men ingen av de andre klarte alle elementene i finalen. Hadde ikke det siste hoppet vært med ville det blitt en veldig spennende konkurranse! Runet mitt bestod av backside 360, frontflip og frontside 360 på hoppene, sier rekruttlandslagskjører Hanne Eilertsen som nettopp har tatt sitt første NM-gull i slopestyle for senior.

– Jeg var på VM i Kina da juniorene kjørte sin slopestylekonkurranse, så derfor kjørte jeg bare i seniorklassen. Jeg forsøkte faktisk å booke om, men det var for dyrt. I morgen skal jeg kjøre bigair, og hvis jeg gjør det bra i juniorklassen får jeg kjøre mot seniorene der også, sier Hanne etter en overlegen seier i dagens finale.

SuperBoyz-klasse for gamlegutta

De over 30 fikk i år kjøre i en egen klasse for å slippe å konkurrere mot ungguttene. Her var det landslagstrener Per Iver Grimsrud som kjørte best, foran trenerkollega Sondre Hylland på andreplass. Rune Lundsør (42) fikk kanskje dagens største applaus da han avsluttet sitt bronserun med en stor backflip på sistehoppet.

I morgen avsluttes NM på Trysil med big air.

927A6112_MarcusKleveland_ProcessFilms
927A6112_MarcusKleveland_ProcessFilms

Marcus Kleveland tok sitt andre NM-gull. Foto: Matt Pain

Publisert 19. mars 2016 kl 22.42
Sist oppdatert 19. mars 2016 kl 22.42
annonse
Relaterte artikler
STOKE: Marcus Kleveland lærte seg noen nye triks i Stubai. Skjermbilde: Petter Ulsetten
På trening med Marcus Kleveland

Nye triks i Stubai

FAVORITTSTEDET: Marcus Kleveland tilbringer alltid tid i favorittparken sin når han ikke er ute å reiser. Foto: Petter Ulsletten
Marcus Kleveland om Dombåsparken

– Det er her jeg koser meg mest

NYTT TRIKS I ERMET: Marcus Kleveland satte et helt nytt triks i big air-konkurransen i Copper Mountain. Et triks han lærte seg på trening. Foto: Christian Nerdrum
Se Marcus Kleveland vinne i Copper Mountain

– Helt rå prestasjon!

Marcus Kleveland twintip freeski
Marcus Kleveland med ny ski-edit

Marcus Kleveland imponerer på ski

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen