Tre av tolv kjørere i finalen var nordmenn og det var skyhøyt nivå fra første sekund. Marcus tok ledelsen etter første runnet med en score på 91.66, som ble nok til å gå av med seieren. Med sølvmedalje fra Big Air viste Marcus at han er å beregne som en av verdens beste snowboardkjørere.

Ståle Sandbech leverte to bra run og havnet tilslutt på en fjerdeplass. Mons Røisland var solid og landet det vanskeligste trikset i finalen, en switch backside 1620 men ble hardt dømt for en liten feil og havnet, tydelig misfornøyd på en sjetteplass.

 

Det var knyttet stor spenning til sistemann ut i løypa, Mark McMorris som har tatt medalje i de siste 12 X Games konkurransene han har kjørt. Han misset på en landing og dermed var det klart at 17-åringen fra Dombås stakk av med gullet. Sølvet gikk til Tyler Nicholson og bronsje til Mark McMorris som i tillegg tok bronsje under Big Air.

 

Med to X Games medaljer til Marcus og solid kjøring av alle de norske er det bare å glede seg til X Games i Hafjell 8-11 mars.