Gull til Marcus Kleveland

Marcus Kleveland ble historisk da han satte første quad cork gjort i en konkurranse under finalen i Big Air, nå viser han igjen hva som bor i unggutten.

Sist oppdatert 29. januar 2017 kl 23.58
Marcus Kleveland under Big Air. Foto: Chris Tedesco/ESPN
Marcus Kleveland under Big Air. Foto: Chris Tedesco/ESPN

Tre av tolv kjørere i finalen var nordmenn og det var skyhøyt nivå fra første sekund. Marcus tok ledelsen etter første runnet med en score på 91.66, som ble nok til å gå av med seieren. Med sølvmedalje fra Big Air viste Marcus at han er å beregne som en av verdens beste snowboardkjørere.

Ståle Sandbech leverte to bra run og havnet tilslutt på en fjerdeplass. Mons Røisland var solid og landet det vanskeligste trikset i finalen, en switch backside 1620 men ble hardt dømt for en liten feil og havnet, tydelig misfornøyd på en sjetteplass.

 

Det var knyttet stor spenning til sistemann ut i løypa, Mark McMorris som har tatt medalje i de siste 12 X Games konkurransene han har kjørt. Han misset på en landing og dermed var det klart at 17-åringen fra Dombås stakk av med gullet. Sølvet gikk til Tyler Nicholson og bronsje til Mark McMorris som i tillegg tok bronsje under Big Air.

 

Med to X Games medaljer til Marcus og solid kjøring av alle de norske er det bare å glede seg til X Games i Hafjell 8-11 mars.

Publisert 29. januar 2017 kl 23.58
Sist oppdatert 29. januar 2017 kl 23.58
annonse
Relaterte artikler
STOKE: Marcus Kleveland lærte seg noen nye triks i Stubai. Skjermbilde: Petter Ulsetten
På trening med Marcus Kleveland

Nye triks i Stubai

FAVORITTSTEDET: Marcus Kleveland tilbringer alltid tid i favorittparken sin når han ikke er ute å reiser. Foto: Petter Ulsletten
Marcus Kleveland om Dombåsparken

– Det er her jeg koser meg mest

NYTT TRIKS I ERMET: Marcus Kleveland satte et helt nytt triks i big air-konkurransen i Copper Mountain. Et triks han lærte seg på trening. Foto: Christian Nerdrum
Se Marcus Kleveland vinne i Copper Mountain

– Helt rå prestasjon!

Marcus Kleveland twintip freeski
Marcus Kleveland med ny ski-edit

Marcus Kleveland imponerer på ski

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen