Marcus Kleveland vinner i Copper Mountain

– Helt rå prestasjon!

– Marcus er en maskin! Han lærte seg et nytt triks på trening og lander det enda bedre på siste run når det gjelder, sier trener Morten Kleivdal.

Sist oppdatert: 19. desember 2022 kl 13.51
NYTT TRIKS I ERMET: Marcus Kleveland satte et helt nytt triks i big air-konkurransen i Copper Mountain. Et triks han lærte seg på trening. Foto: Christian Nerdrum
NYTT TRIKS I ERMET: Marcus Kleveland satte et helt nytt triks i big air-konkurransen i Copper Mountain. Et triks han lærte seg på trening. Foto: Christian Nerdrum
Lesetid: 2 minutter

Marcus Kleveland sørget for sin første verdenscupseier for sesongen i amerikanske Copper Mountain denne helgen.

– Marcus imponerer meg stadig med nye triks og stabilitet i kjøringen sin. Dette var en deilig førjulsgave, sier sportssjef, Per Iver Grimsrud i en pressemelding fra Brettforbundet.

Første runde i big air-konkurransen var preget av mye fall for flere av kjørerene. Marcus prøvde seg på variant av sin backside 1800 uten at det ble full klaff for snowboarderen fra Dombås.

I andre runde var det et betydelig høyere nivå og flere som landet store triks. Det stemte også for Marcus som satt en klokkeren nollie backside 1800 som han ble godt belønnet for (93,23 poeng). I siste run gjør han et triks som ingen andre gjør, en nollie frontside 1440 tailgrab 91.

– Den følelsen av å vinne blir jo aldri gammel. Det er en god følelse, og jeg er bare kjempefornøyd med å lande de to triksene som jeg hadde tenkt i dag. Det kunne ikke vært en bedre dag egentlig, sier Marcus Kleveland etter finalen.

Kleveland ender sammenlagt på 184,25. Det er ingen som klarer å komme seg opp på hans nivå og han vinner verdenscup-rennet i Copper hele 12 poeng foran Chris Corning.

Marcus Kleveland vant også best trick. I kvinneklassen var det 15 år gamle Mari Fukada fra Japan som vant, med en score på 155,75. 

Totalt var det fem utøvere som stilte til start på kvalifiseringen torsdag. Dessverre holdt det ikke helt for de andre. Hanne Eilertsen hadde problemer med farten, Bendik Strugstad Gjerdalen falt og både Øyvind Kirkhus og Stian Skogheim Kleivdal manglet det lille ekstra for å nå finalen.

Neste konkurranse for Marcus & co er 14. januar i østerrikske Kreischberg.

Publisert 19. desember 2022 kl 11.57
Sist oppdatert 19. desember 2022 kl 13.51
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen