Drømmedager med Marcus Kleveland

Tenk deg et skianlegg som du har helt for deg selv, et par perfekte shapede hopp, railpark, sol, vindstille og å få kjøre en hel dag med en X Games-vinner.

Sist oppdatert: 20. april 2017 kl 13.56
Dombås skiheiser jibb twintip snowboard ski park freeride
STJERNE: Marcus Kleveland viste triksbaggen på Dombås. Foto: Audun Holmøy Røhrt
Lesetid: 4 minutter

Drømmen gikk i oppfyllelse for freeskitalentet Vebjørn Gråberg (13) fra Trondheim og snowboarderen Odin Røhrt (12) fra Oslo. De stakk av med seieren i en videokonkurranse Boardshop.no arrangerte i høst, og i tillegg til å bli en del av butikkens testteam, vant de drømmedager med Marcus Kleveleand på Dombås. Her finner du vår guide til skisenteret! 

Sol og vindstille på værmelding og to gigantiske hopp stod klar på Dombås da gutta møtte opp på Dombås mandag ettermiddag. Første post på programmet på kvelden var en økt i trampolinehallen og det første møtet med en av verdens beste snowboardere. Marcus Kleveland stilte for anledningen som sjåfør på vei til trampolinehallen. Verdensstjernen er selv ikke fylt 18 år, og er i ferd med å gjøre de siste forberedelsene til førerkortet.

  • Se stort galleri nederst i saken.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Dombås skiheiser og Marcus sin far, Eivind Kleveland, er primusmotor for et ski- og brettmiljø som har fostret flere talenter. Dugnadsånd, entusiasme og glede over å delta i barnas aktiviteter er verdier som står i sentrum. Kommunen har stilt med lokaler og over 100 barn og unge mer med på trening inne. Det er imponernede i et kommune med mindre enn 3000 innbyggere.

Tirsdag morgen viste anlegget seg fra sin beste side. Strålende vær og to gigantiske hopp. Nattens kuldegrader gjør det rimelig hardt, men kombinasjonen av solen og Eivind Klevelands organisering av tråkkemaskiner sørger for at rundt klokka 2 er det klart for kjøring.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gruppebilde
Gruppebilde

SAMLET: Odin Røhrt, Marcus Kleveland og Vebjørn Gråberg. Foto: Ståle Nergaard

I bakken dukker også Ståle Lien opp. Et kjent snowboardnavn 15 år tilbake. Med et alderspenn fra 12 til nærmere 40 år gjør gutta seg klare.

– Shredde? sier Marcus og et unisont nikk visker ut aldersforskjellen. 

Runde på runde kjøres og det store, «lille» hoppet med en flate på minst 15 meter blir tatt i bruk. Marcus setter raskt standarden med en trippel, og de unge kjørerne pusher seg selv til det lengste.

– Jeg har aldri hoppet på et hopp med så mye airtime. Det er helt rått å se hvordan Marcus setter vanskelige triks så lett, sier Odin.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

IMG_1148
IMG_1148

FORNØYD: De tilreisende var svært fornøyde med hoppet. Foto: Audun Holmøy Røhrt

Vebjørn kjører ski i Oppdal til vanlig. Etter litt innkjøring på hoppet sitter triksene og stilen.

– Marcus dro på med syke triks. Det er ganske spesielt å se noen gjøre en trippel rett før man selv skal hoppe. Man blir inspirert!

Praten gikk om buer, fart og hvilke triks man skulle forsøke på. I en kort pause prepper Marcus brettet sitt. En filmer fra Nitro og en fotograf er på vei. Kanskje kan det bli noe ekstra tøft i solnedgangen.

– Det er ganske spesielt å få kjøre sammen med en så dyktig kjører alene. Selv om vi ble veldig slitne var det bare å holde ut, sier Odin og Vebjørn.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

IMG_1050
IMG_1050

SPENN: Det var kjørere fra 12 til 40 år på Dombås. Foto: Audun Holmøy Røhrt

Ståle Nergaard i Boardshop.no har organisert opplegget i samarbeid med Kleveland. Han er strålende fornøyd. Som tidligere aktiv skikjører vet han en del om hva det går i.

– Marcus har gledet seg til vi skulle komme. Når han er hjemme å cruiser er det også fint å ha noen å stå sammen med. Det er utrolig artig at de legger så mye arbeid ned i at dette skulle gå i orden.

Solen er i ferd med å gå ned. Vindstille. Marcus svever inn i solnedgangen med filmeren på slep. Vebjørn og Odin henger på så godt de kan. 

– Dette var helt rått, men nå orker jeg ikke mer, sier Odin.

Drømmedagen er over. 

Publisert 20. april 2017 kl 14.00
Sist oppdatert 20. april 2017 kl 13.56
annonse
Relaterte artikler
STOKE: Marcus Kleveland lærte seg noen nye triks i Stubai. Skjermbilde: Petter Ulsetten
På trening med Marcus Kleveland

Nye triks i Stubai

FAVORITTSTEDET: Marcus Kleveland tilbringer alltid tid i favorittparken sin når han ikke er ute å reiser. Foto: Petter Ulsletten
Marcus Kleveland om Dombåsparken

– Det er her jeg koser meg mest

NYTT TRIKS I ERMET: Marcus Kleveland satte et helt nytt triks i big air-konkurransen i Copper Mountain. Et triks han lærte seg på trening. Foto: Christian Nerdrum
Se Marcus Kleveland vinne i Copper Mountain

– Helt rå prestasjon!

Marcus Kleveland twintip freeski
Marcus Kleveland med ny ski-edit

Marcus Kleveland imponerer på ski

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen