Marcus Kleveland om Dombåsparken

– Det er her jeg koser meg mest

Snowboardstjerna Marcus Kleveland har en av landets aller beste terrengparker rett utenfor stuedøra. Ikke rart han liker seg best hjemme på Dombås.

Sist oppdatert: 4. januar 2023 kl 08.24
Lesetid: 3 minutter

– Jeg synes alltid det er best å komme hjem til parken på Dombås, uansett hvor bra det er andre steder. Det er her jeg koser meg mest og har det gøyest på snowboard, forteller Marcus Kleveland til Fri Flyt.

Marcus Kleveland har nok av reisedøgn i løpet av året, så når han ikke er ute og konkurrerer, så foretrekker han å holde seg hjemme på Dombås hvor han kan trene og slappe av med familie og venner.

For bare noen uker siden tok Kleveland seieren i Copper Mountain i USA, der han vant med suverene 184,25 poeng.

– Det var godt å starte sesongen med en seier. Man er alltid ekstra nervøs når det er første konkurranse. Jeg føler meg ganske stabil på brettet for tiden, og har det utrolig gøy i bakken, sier Kleveland.

FAVORITTSTEDET: Marcus Kleveland tilbringer alltid tid i favorittparken sin når han ikke er ute å reiser. Foto: Petter Ulsletten
FAVORITTSTEDET: Marcus Kleveland tilbringer alltid tid i favorittparken sin når han ikke er ute å reiser. Foto: Petter Ulsletten

Bedre enn noen gang

Nå har snowboardstjerna en liten pause fra konkurranser og reising for å kjøre i favorittparken sin. Han forteller at parken i år er bedre enn noen gang, og at anlegget har gjort nye investeringer denne sesongen.

– Parken i år er den morsomste parken Dombås noen gang har hatt, det er morsommere og litt mer lekne elementer enn det har vært tidligere, mener Kleveland som skryter av gjengen i Mushroom Crew som står bak byggingen av parken.

Videre forteller han at anlegget har gjort nye investeringer å kjøpt inn to nye snøkanoner, som gjør at det allerede er bra snømengder i parken. Red Bull (Marcus sin sponsor) bidrar også med støtte, så parken hvert år kan åpne så tidlig som mulig.

OPP NED: Marcus Kleveland på det største hoppet i Dombås. Skjermdump: Video filmet av Petter Ulsletten.
OPP NED: Marcus Kleveland på det største hoppet i Dombås. Skjermdump: Video filmet av Petter Ulsletten.

– Det er ikke din private park?

– Det er en park alle kan kjøre, den er åpen for alle så lenge anlegget er åpent og heisen går, forteller Kleveland.

Kleveland forteller også at snowboardlandslaget kommer til Dombås denne uken for å trene før de drar ut på reise igjen i midten av januar.

Viktig med kreative triks

De siste årene har konkurranse-snowboarding vært preget av at den som roterer mest går til topps. Kleveland mener ikke nødvendigvis at denne «spin to win»-trenden er veien å gå.

Et av triksene dombåsgutten gjorde da han tok seieren i den seneste verdenscupen var en «nollie» frontside 1440, som betyr at han satser fra tuppen av brettet og roterer 1440 grader. Et triks som skiller seg ut og ble godt belønnet av dommerne (93,23 poeng av 100 mulige).

– Det er viktig at vi på snowboard også kommer opp med nye triks som er litt utenfor boksen, istedenfor å bare spinne og flippe alt man kan. Det var veldig kult å få gjort nollie frontside 1440, og kult at dommerne belønnet det så godt, forteller Kleveland.

Han forteller også at han har fulgt med på Birk Ruud og de andre skigutta.

– De gjør mindre rotasjoner, på en uvanlig og unik måte, så jeg henter litt inspirasjon derfra, sier Kleveland.

Se video av det nye trikset til Kleveland:

Publisert 2. januar 2023 kl 22.09
Sist oppdatert 4. januar 2023 kl 08.24
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen