Snowboard VM i Georgia

Røisland og Kleveland videre til VM-finalen i Slopestyle

Marcus Kleveland er regjerende verdensmester i slopestyle og forhåndsfavoritt i VM. Fredag tok han og Mons Røisland seg videre til slopestylefinalen.

Sist oppdatert: 25. februar 2023 kl 10.34
FINALEKLARE: Mons Røisland og Marcus Kleveland er klare for slopstylefinalen i Georgia. Foto: Brettforbundet og Red Bull Pool Content/Daniel Tengs
FINALEKLARE: Mons Røisland og Marcus Kleveland er klare for slopstylefinalen i Georgia. Foto: Brettforbundet og Red Bull Pool Content/Daniel Tengs
Lesetid: 3 minutter

– Mons og Marcus har vist et stabilt høyt nivå over lang tid, så at de går videre i VM-kvaliken er veldig fortjent, sier landslagstrener Morten Kleivdal.

Norge stiller i år med seks utøvere. Årets VM i snowboard arrangeres i Bakuriani, Georgia.

Georgia har bydd på vind og utfordrende vær under treningsdagene til Slopestylekvaliken. Men fredag tittet solen frem og det ble betraktelige mye enklere forhold å kjøre i.

Marcus er regjerende verdensmester i Slopestyle fra 2021 og forhåndsfavoritt i år. Han satt sitt første run som ga han en poengsum på 68.60. Det var et solid run som ble diskutert om burde fått en høyere score, men det er til slutt dommerne som bestemmer. Mons landet ikke sitt første run, men i siste og andre run landet han et knallsterkt run som ga han en score på 78.90. 

FORHÅNDSFAVORITT: Marcus Kleveland er regjerende verdenmester i slopestyle, og har mandag mulighet til å forsvare gullet. Foto: Brettforbundet
FORHÅNDSFAVORITT: Marcus Kleveland er regjerende verdenmester i slopestyle, og har mandag mulighet til å forsvare gullet. Foto: Brettforbundet

Kirkhus skadet

Øyvind Kirkhus, som Fri Flyt tok en prat med forrige uke skadet seg under treningen til finalen og måtte dessverre stå over kvaliken. Landslagstrener sier det går bra med han, men at det ble gjort en vurdering på at han måtte stå over kvaliken. Øyvind er under oppfølging av helsepersonell og det vil bli gjort en vurdering på om han skal stille til start i Big Air-kvaliken lørdag 4.mars.

– Det er alltid kjipt å slå seg, spesielt under konkurranser. Jeg hadde gledet meg veldig til å kjøre VM og sett frem til å kunne vise hva jeg kan. Dessverre slo jeg hodet under trening. Hodeskader må tas på alvor og konsekvensene hvis jeg hadde slått hodet igjen kunne blitt seriøse. Derfor måtte jeg ta den harde beslutningen å ikke stille til start etter en konsultasjon med trener og støtteapparat. Heldigvis er det mulighet for at jeg blir klarert og kan prøve meg igjen i VM i Big Air, sier Øyvind Kirkhus.

Stian Kleivdal og Bendik Gjerdalen fikk det dessverre litt for tøft i coursen i dag, og blir ikke å se i finalen. Sistnevnte var kun en plass fra finale.. 

NÆRME: Bendik Gjerdalen endte bare en plass unna finalen. Her ved siden av Mons Røisland. Foto: Brettforbundet
NÆRME: Bendik Gjerdalen endte bare en plass unna finalen. Her ved siden av Mons Røisland. Foto: Brettforbundet

- Det er deilig at forholdene ble bra til kvaliken. Det har vært noen vanskelige dager, men sola kom endelig til kvalifiseringen! Det kom litt vind til heat to, men jeg tror ikke det utgjorde den store forskjellen. Gutta var dessverre bare uheldig, sier landslagstrener Morten Kleivdal.

Hanne Eilertsen og Bettina Roll kjører kvinnenes kvalifisering søndag.

Mandag 27. februar er det finale i Slopestyle. Finalen kan du se på TV3 / Viaplay kl. 10.00.

Startliste finale herrer

 1. Jules De Sloover

 2. William Mathisen

 3. Enzo Valax

 4. Marcus Kleveland

 5. Brock Crouch

 6. Sam Vermaat

 7. Niek Van Der Velden

 8. Lyon Farell

 9. Jake Canter

 10. Nicolas Huber

 11. Ryoma Kimata

 12. Taiga Hasegawa

 13. Mons Røisland

 14. Sven Thorgren

 15. Chris Corning

 16. Takeru Otsuka

Publisert 25. februar 2023 kl 09.59
Sist oppdatert 25. februar 2023 kl 10.34
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen