Kjersti Buaas skal kjøre FWT

Snowboardstjerna tar nye utfordringer, og stiller til start i Freeride World Tour.

Sist oppdatert 19. oktober 2015 kl 13.39
FWT: Kjersti Buaas skal stille til start i Freeride World Tour.
FWT: Kjersti Buaas skal stille til start i Freeride World Tour.

– Jeg har lenge ønsket å dykke dypere inn i backcountry-verdenen og utforske hva den virkelig har å by på. Jeg tror det vil bli utrolig spennende å kombinere Freeride touren med store freestyle events som Big Air X Games i Oslo og Nine Queens, sier Kjersti Buaas til Fri Flyt.

Buaas er for et svært kjent navn for de fleste, men gjerne i sammenheng med park eller Big Air. Nå gjør OL-deltakeren en uventet vending, og blir med i årets hardeste freeride-konkurranse, samtidig som hun skal være med i flere park-konkurranser. Etter 18 år på landslaget er hun med andre ord full av motivasjon.

– Jeg tror gunnen til at jeg fremdeles er motivert til å satse på snowboard er at jeg har gitt meg selv mange, spennende utfordringer underveis. Alt fra pipe til slopestyle og Big Air til nå da freeride, sier 33-åringen.

Dennis Risvoll fra Vågå skal også kjøre den prestisjetunge konkurransen, som går over fem stopp i løpet av vintersesongen.

Tidligere i år vant Buaas prisen beste kvinnelige utøver under Snowboardawards, og beviser hvert eneste år at hun er å regne med i verdenseliten. Da X Games i Oslo tok ut de første utøverne til Big Air-konkurransen var hun først på lista.

argentina
argentina

Kjersti Buaas i Argentina. Foto: Matt Georges

Som deltaker i Freeride World Tour vil Buaas garantert delta i konkurransene i Andorra, Chamonix og Fieberbrunn. Dersom hun har gode prestasjoner vil hun også kvalifisere seg til finalekonkurransene (Alaska og Sveits).

– Du har noen heftige facer foran deg. Hvordan takler du det?

– Jeg har stor respekt for fjellet og vet at det er mange farer som kan ligge på lur. Jeg gjør min del for å forbedrede meg med både skredkurs og metale øvelser gjennom meditasjon og visualisering, forteller snowboardstjernen, som blant annet har brukt mye av sommeren på å surfe i USA.

– For å holde roen minner jeg meg selv på at jeg har rutine og erfaring som konkurransekjører i over 18 år og mye av det jeg har lært i parken er veldig overførbart til backcountry-kjøring, sier trønderen.

– Er det gøy med en ny utfordring?

– Dette er en helt klart en spennende utfordring for meg, og jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på denne sesongen! Det å konkurrere har alltid vært attraktivt for meg fordi jeg gir det beste av meg selv under en presset situasjon. Det kickstarter på en måte læringskurven, sier Buaas.

Fri Flyt skal følge FWT tett denne sesongen. Følg på med friflyt.no for flere oppdateringer.

Publisert 19. oktober 2015 kl 13.39
Sist oppdatert 19. oktober 2015 kl 13.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen