​Rørt av Oslo-publikummet

Snowboardeliten var målløse etter publikumsfesten på Tøyen, der Kjersti Buaas (34) tok bronse.

Sist oppdatert: 28. februar 2016 kl 00.35
SVEVDE OVER OSLO: Kjersti Buaas på vei mot X Games-medalje i Oslo. Foto: Snowboardforbundet/Process Films
SVEVDE OVER OSLO: Kjersti Buaas på vei mot X Games-medalje i Oslo. Foto: Snowboardforbundet/Process Films
Lesetid: 3 minutter

– Jeg har aldri hatt den følelsen på toppen som jeg hadde da jeg stod og så utover publikum. Folk jubla, og jeg ble skikkelig rørt, sier Kjersti Buaas som tok bronse i Oslo.

Buuas var ikke den eneste snowboarderen som ble rørt på Tøyen lørdag kveld. Torgeir Bergrem (24) fra Trondheim hadde en meget spesiell opplevelse. 
– Jeg er så imponert over hva Oslo har stelt i stand, og håper virkelig dette skjer igjen. Det var magisk. Jeg hadde gåsehud på toppen. Jeg hørte 15.000 skrike navnet mitt. Det er ingen som får oppleve det! Akkurat nå er jeg sinnsykt forbanna fordi jeg ikke klarte å lande på de føttene mine. Utenom det er jeg veldig fornøyd, sier Torgeir Bergrem, som mislyktes i begge sine forsøk i finalen.

LES OGSÅ: Bergrem best i kvaliken

LES OGSÅ: X Games Oslo i bilder

– Jeg kan ikke forstå noe annet en at dette er noe vi må få til videre. Det er så viktig for rekrutteringen. Tenk så mange barn som var her i dag, som kommer til å dra hjem og glede seg til å dra i bakken eller ut på skateboardet, sier landslagstrener Sondre Hylland. 

GIKK FOR GULL

Buaas tok bronsemedaljen med en klokkeren frontside 720.
– I andrerunnet gikk jeg for 1080, men kom ikke helt rundt. Jeg er ikke så vant til å ta det trikset, men jeg måtte jo bare gå for det. Måtte gå for gull, ler den ferske bronsemedaljevinneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PSX_20160227_181015
PSX_20160227_181015

FORNØYD: Kjersti Buaas tok bronse i X Games på hjemmebane. Foto: Snowboardforbundet/Process Films 

Christy Prior fra New Zealand gjorde frontside 720 fra tåkant som ga henne andreplassen, og nederlandske Cheryl Maas kan nå smykke seg med sin første X Games gullmedalje etter en stor backside 900 med tailgrab. 

– Det er fantastisk. Jeg har prøvd å få en X Games-medalje de siste ti årene, så dette er en drøm som endelig går i oppfyllelse. Å vinne i nettopp X Games bigair er den seieren jeg alltid har hatt mest lyst på, sier Maas som bor i Oslo og dermed også leverte foran hjemmepublikummet. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

20160227_172731(0)-1
20160227_172731(0)-1

PALLEN: Kjersti Buaas (Norge), Cheryl Maas (Nederland) og Christy Prior (New Zealand). Foto: Snowboardforbundet

TRIPPELCORKSHOW

I herrenes bigairfinale var det Yuki Kadono som vant foran Maxence Parrot fra Canada og britiske Billy Morgan.
– Yuki Kadono og Max Parrot fortalte på toppen hvor stor pris de satt på publikummet. De lagde så mye lyd og synes det var rått at så mange kom, sier landslagstrener Sondre Hylland.

Det var tett mellom forhåndsfavorittene Kadono og Parrot, som begge gjorde backside trippelcork 1620, men Kadono trakk det lengste strået. Billy Morgan gjorde også backside trippelcork 1440, noe som var et gjengangertriks blant svært mange av kjørerne. 

LES OGSÅ: Gullene som forandret alt

Publisert 28. februar 2016 kl 00.35
Sist oppdatert 28. februar 2016 kl 00.35
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen