Kjersti Buaas: – Flere norske jenter kan konkurrere internasjonalt

Nivået til de yngre jentene imponerte den ferske norgesmesteren Kjersti Buaas.

Sist oppdatert: 29. mars 2015 kl 12.12
Kjersti Buaas brukte sin egen NM-triumf til å snakke om andres fremtid. Foto: Preben Stene Larsen
Kjersti Buaas brukte sin egen NM-triumf til å snakke om andres fremtid. Foto: Preben Stene Larsen
Lesetid: 2 minutter

–  Vi har jo ikke hatt like stort mangfold blant jentene som guttene i snowboardmiljøet i Norge, men etter dette mesterskapet har jeg virkelig troen på at det kommer til å være flere norske jenter som konkurrerer internasjonalt om kun et par år, sier Buaas i en pressemelding.

Hun stakk selv av med den gjeveste medaljen i NM i Big Air i Hafjell på lørdag etter en frontside 720. Med seg på pallen fikk hun juniorene Hanne Kjøll Eilertsen og Camilla Ileby. Kjøll Eilertsen tok dermed sin tredje medalje under årets mesterskap. 

– Hanne som kom på andreplass har imponerte meg hele helgen og da vi kjørte sammen i Colorado før jul, forteller Buaas, som også tok sølv i slopestyle fredag.

– Den perfekte lekeplassen

Fra før har Hanne Kjøll Eilertsen blant annet vunnet NM-gull som junior i slopestyle, i tillegg til to i norgescupen, og ser nå ut til å virkelig ha tatt noen syvmilssteg opp til de eldre jentene.

Det var dermed en uselvisk Buaas som stakk av med nok en medalje i sin lange karriere.

– For meg er budskapet om å følge hjertet og sine drømmer et motto jeg søker å leve etter dele med andre rundt meg – og NM er en perfekt lekeplass å gjøre dette på.

Tre gull på fire disipliner

For herrene ble det også stor jubel for Stian Skogheim Kleivdal, som stakk av med gullmedaljen både i senior- og juniorklassen. 18-åringen fra Geilo landet en switch backside dobbelcork 1080 i juniorkonkurransen, og la på til 1260 mot de større gutta.

– Jeg stilte i fire disipliner og tok tre gull, så jeg kan ikke være mer fornøyd tror jeg, sier Kleivdal.

Likevel ble det Ståle Sandbech som fikk kongepokalen sammen med Silje Norendal. Juryen, med NRK-ekspert Tom Hovde i spissen, vurderte med andre ord slopestyle til det høyeste nivå i NM-helga.

Publisert 29. mars 2015 kl 12.12
Sist oppdatert 29. mars 2015 kl 12.12
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen