Buaas vant i Østerrike med nytt triks

Les hva Kjersti Buaas gravde frem fra trickbagen her.

Sist oppdatert: 24. mars 2015 kl 14.30
Dro på: Kjersti satte konkurrentene på plass og landet sin første frontside 1080 noensinne i finalen. Foto: Chanelle Sladics
Dro på: Kjersti satte konkurrentene på plass og landet sin første frontside 1080 noensinne i finalen. Foto: Chanelle Sladics
Lesetid: 0 minutter

Første gang

Jeg klarte faktisk en frontside 1080, som var min første noensinne. Det var en fantastisk følelse, sier Kjersti Buaas etter å ha vunnet konkurransen Nine Queens.

Hun landet backside 540 japan og frontside 720 stalefish, før hun avsluttet med den imponerende 1080en. Det trikset er kun gjort av Sina Candrian, Charlotte Van Gills og Jamie Anderson tidligere – og Buaas har ikke prøvd trikset siden hun skadet seg på det i 2013.

Jeg prøvde det for første gang på landslagssamling i 2013, men slo armen så hardt i bakken at skuldra mi gikk ut av ledd og jeg fikk derfor ikke fullført landinga den gangen. Siden da har jeg villet gjøre det igjen, men har ikke funnet riktig setting før nå. Jeg er utrolig glad for at jeg klarte å lande siste forsøk på 1080 i finalen i big air konkurransen! forteller Buaas.

Sterke konkurrenter

Konkurransen holdt et særdeles høyt nivå, og det ble satt flere triks som ikke er utført av jenter tidligere. Slovenske Klaudia Medlova ble blant annet den første jenta i verden til å lande en dobbel backside-rodeo.

Det som skjer av progresjon i snowboard om dagen er utrolig inspirerende! Jeg er beæret over å være en del av den progresjonen vi ser på kvinnesiden, og jeg tror vi kommer til å se mye rått i årene som kommer. Det blir spennende å følge nye norske up-And-coming kjørere også! sier Kjersti.

Det får hun anledning til allerede denne uka, når NM i Hafjell går av stabelen. 

Publisert 24. mars 2015 kl 14.30
Sist oppdatert 24. mars 2015 kl 14.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen