Buaas: – Vi vil synliggjøre flere talenter

Kjersti Buaas vil ha flere norske talenter inn i Community Cup.

Sist oppdatert: 26. april 2015 kl 12.20
Kjersti Buaas håper flere jenter tar steget ut. Her sammen med Silje Norendal Foto: Community Cup
Kjersti Buaas håper flere jenter tar steget ut. Her sammen med Silje Norendal Foto: Community Cup
Lesetid: 3 minutter

– Steget opp til profesjonelt nivå i dag er stort, og med denne konkurransen ønsker vi å synliggjøre flere talenter. Vi vil gi de muligheten til å konkurrere med de aller beste, sier co-founder av konkurransen, Kjersti Buaas.

Den ferske norgesmesteren er for tiden aktiv med konkurransekonseptet Community Cup. Konkurransen, som kun er for jenter, har store stjerner som blant annet Silje Norendal, Jamie Anderson og Jenny Jones. I tillegg har nå unge talenter mulighet til å bli en del av World Snowboard Tour-eventet.

Kan få frem flere talenter

Dersom man brenner inne med triks kan man nå laste opp filmen på konkurransens nettsider, for så å kjempe om muligheten til direktekvalifisering til semifinalen. På den måten håper Buaas å få flere unge, norske jenter inn i formatet.

– Nå om dagen filmer jo de aller fleste med enten GoPro eller telefonen. Vi tror det finnes mange gullkorn der ute av både kjente og ukjente jenter, som vi har lyst til å dele med verden, forteller Buaas, som selv vant Big Air i fjor.

Hun tror at flere av de norske talentene absolutt har noe å bidra med i konkurransen. Blant annet Hanne Eilertsen, som hun selv lot seg imponere av under NM.

– Ja Hanne og de andre norske jentene imponerer meg stort! På NM var det flere som stakk seg ut og gjorde tricks jeg ikke hadde forventet å se, forteller 33-åringen.

Designer løyper for jenter

Hun tror det vil bidra til økt nivå at jentene har sin egen konkurranse. Der gjør også at lista for unge talenter blir lavere for å komme inn i det internasjonale sirkuset.

– Jeg tror det er mange jenter som har lyst til å konkurere internasjonalt med som ikke har nok finansiell støtte eller har skole de fokuserer på. Noen synes kanskje også steget er for stort, sier Buuas, før hun fortsetter:

– I konkurranser med kun jenter vil løypa også være designet spesielt med tanke på jentene, hoppene vil være litt mindre og railsa vil være litt enklere. Da ser man ofte at den tekniske ferdigheten går opp

Konkurransen verdsetter stilpoeng svært høyt, og det er viktig for Buaas at dette blir en viktig del av progresjonen. Det kommer betimelig, spesielt med tanke på den siste tids utvikling av snowboard.

– Jeg tror stil og det å uttrykke seg er så viktig nettopp fordi det er så elementært å føle som menneske.

Publisert 26. april 2015 kl 12.20
Sist oppdatert 26. april 2015 kl 12.20
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen