/ Skitest

Salomon: Test av ski og skiutstyr

Test av frikjøringsski, topptursekker, toppturstøvler, toppturbinding og staver fra den franske skiprodusenten Salomon. Her finner du blant annet QST-serien og Shift-bindingen.

Sist oppdatert 7. desember 2020 kl 14.10
Salomon
TEST: Her ser du test av skiutstyr fra Salomon. Foto: Salomon

Franske Salomon har produsert skiutstyr siden etterkrigstiden, og har utviklet en rekke utstyr til både frikjøring og topptur. Den mest spennende nyheten de siste årene er kanskje Salomon Shift – en binding som fungerer til nettopp frikjøring og randonee. 

Det er likevel testet en rekke ski og annet skiutstyr fra Amer-selskapet. I år lanserte de blant annet toppturstøvelene Salomon Shift Pro 130 AT. 

Selv om du nedenfor finner bakkeski og frikjøringsski, er det også tidligere år testet toppturski fra Salomon. Blant annet ble Salomon MTN Explore 95 og Mountain BC115 testet i 2018.

Det er også testet både ski til herrer (unisex), men også egne dameski. Disse har tilnavnet Stella i QST-serien til Salomon. Det er også QST-serien, som er frikjøringsserien til Salomon, som ofte blir testet. Her finner du altså flere utgaver av skiene i serien.

Nedenfor finner du skiutstyr testet siden 2019 – med unntak av Salomon Shift, som ble testet året den kom. Denne er altså såpass høyaktuell fortsatt at den har en plass på lista.

Husk at du dessuten trenger riktige bindinger til skiene dine. For Salomon vil jo ofte Shift være et alternativ, men du bør også lese mer om hvordan du velger alpinbindinger.

Du trenger for ordens skyld abonnement for å kunne lese skitestene. Men det får du enkelt ved å trykke på en av skiene, og følge veien videre derfra.

Test av salomon
SALOMON: Test av Salomon Shift Pro 130. Foto: Vegard Breie

Frikjøringsski

2021: Salomon Stance 102 2021

Stance-serien er Salomons svingorienterte frikjøringsski, en av mange utfordrere i den såkalt Mantra-klassen, oppkalt etter Völkls klassiske ski. 

2020: Salomon QST 99

Ny utgave av QST 99 fra 2019, men alle skiene i serien ble før 2020 oppgradert. Selv om nye QST er merkbart tyngre enn forrige utgave, så er likhetene mange, står det i resten av skien.

2020: Salomon QST 106

QST 106 er også oppgradert, og i motsetning til QST 99 har QST 106 mer innsving og var litt lettere forrige sesong. En god, allsidig frikjøringsski, ifølge testen.

2020: Salomon QST Stella 106

Veldig lik utgaven året før, som ifølge skitesten er en god og allsidig frikjøringsski for damer.

2019: Salomon QST 99

QST99 er en middels bred frikjøringsski, og passer for deg som vil ha bred tupp og masse innsving. Selv om QST er testet i flere midtbredder, skiller disse seg fra hverandre på flere måter.

2019: Salomon QST 106 2019

Frikjøringsski for allsidig frikjøring, som oppfattes som trygge og stabile. De er best egnet for allsidig frikjøring heller enn leken kjøring med hopp og jibs.

2019: Salomon QST Stella 106 2019

Dameversjonen av skien ovenfor. Litt mykere enn året før, da den ble testvinner. Men dette er en virkelig bra allrounder, ifølge skitesten.

2019: Salomon QST 118

Salomon QST 118 ble testvinner i 2019. Salomon har fått til en ski som både er lett å få i sving, og som du samtidig kan stole på i høy fart og når du er i ubalanse, står det i skitesten.

Bakkeski

2021: Salomon S/Force Bold

S/Force Bold er Salomons toppmodell for allsidig bakkekjøring. Den har sandwichkonstruksjon og dobbel titanalplate, og ble testet i årets bakkeski-test.

Skistøvler

Salomon S Lab X-alp

Lett toppturstøvel fra Salomon, som også fungerer til allsidig bruk. Er kjørevennlig, og veier 1130 gram.

Salomon X-Alp Explore

Salomon X-Alp Explore er en lett, grei og velkjørende toppturstøvel som vil passe mange, ifølge testen av støvelen.

Salomon Shift Pro 130 AT

Årets skistøvel-nyhet fra Salomon. Denne skal fungere som en slags erstatter til MTN Lab og mer kjøreorienterte frikjøringstøvelen Quest.

Teleskopstaver

Salomon MTN Carbon

Teleskopstavene Salomon MTN Carbon har mange detaljer, og MTN Carbon har en tjukk, utløsbar stropp og stor roterende trinse.

Topptursekk

Salomon X-Alp 30

Salomon X-alp 30 er et lett valg for toppturisten som vil ha en lett sekk som er bra til lengre eller mer krevende turer.

Bindinger

Salomon Shift

Salomon Shift er et godt valg for deg som glatt aksepterer litt ekstra vekt opp, men for all del; langt mindre enn en rammebinding – for så å få bransjens klart beste nedoverbakke-egenskaper når du skal ned igjen.

Publisert 7. desember 2020 kl 14.10
Sist oppdatert 7. desember 2020 kl 14.10
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen