For de aller fleste av oss kommer det stadig mer ansvar i livet etterhvert som man nærmer seg tretti. Fleksible studier blir byttet ut med jobber, babyer, hus som må males, familiemiddager og hunder som skal luftes.
For Anne May Slinning sin del kom overgangen fra ski-livet til voksen-livet i form av en juridisk rådgiver i skipsverftet Vard i Ålesund. Etter ni år i Oslo flyttet hun vestover med sin samboer.
Søsteren Kristina Slinning fikk smake på nye tider da hun fikk barn med sin samboer Jon Larsson. og tok over driften av Juvet Landskapshotell i Valldal.
Siden denne saken ble filmet og skrevet i 2019, har Anne May (38) i likhet med søsteren Kristina (40) fått seg barn og fått føle enda mer på forpliktelsene voksenlivet bærer med seg.

STRANDASØSTRE: Eirik Finseth fant førsteklasses snø på Strandafjellet med søstrene Kristina og Anne May (Slinning). Bilde: Bård Gundersen
Fri Flyts skiinstruktør Eirik Finseth møtte de to skiglade sunnmøringene på Strandafjellet.
– Jeg bodde jo i Oslo i åtte-ni år og elsket Oslo, men jeg er sunnmøringsjente. Jeg bare måtte hjem! sier Anne May.
For de fleste er voksenlivet gode nok unnskyldinger til å la teknikken ruste og legge skilivet på hylla. Det er ikke et alternativ for søstrene Slinning. De jobber fortsatt for å bli enda bedre på ski, og jakter de beste skidagene og det dypeste pudderet.

SKIFRI: En takk til far (barnevakten)
– Fjellene her er en viktig del av identiteten min. På samme måte som at skikjøringen er en del av identiteten min. Ålesund var det mest ultimate, for der fikk jeg en bra jobb og har muligheten til å dra mye på fjellet. Kommer snøen kvelden før, så har man muligheten til å sette seg i bilen på morgenen, da, sier Anne May Slinning.
Hun tolererer litt stress for å kunne oppnå det hun vil – som i dette tilfellet handler om å komme seg på ski.

SKIFAMILIE: Etter at saken ble skrevet i 2019 har Anne May Slinning fått to barn med Eric Ellioth Kvamsdal. (Skjermbilde instagram)
– Jeg føler at jeg har fått flere skidager de siste åtte årene, jeg har bare stått mer og mer på ski, sier Kristina, som synes det er viktig å presse seg litt, og tørre å gå litt på trynet når man prøver ting man ikke nødvendigvis kan fra før.
– Man må gjøre noe mer enn ti tusen timer for å bli god, sies det. Men når man blir eldre, og skal kjøre med de kule folka, så er det liksom plutselig ikke lov å tryne lenger. Man skal liksom være så kul og bare flyte nedover skogen, ler Kristina.
Holdningen adopterte hun også selv, før hun innså noe hun hadde lært som liten:
– Hvis ikke du tryner, så blir du jo aldri bedre.
– Hvis ikke du er komfortabel nok til å få litte granne press fremme i skoen, da, så kommer du ikke til å bli bedre heller, og du kommer til å bli dritsliten etter 300 høydemeter, sier Kristina.
– Du står i keeperposisjonen, altså frem i støvlene, opp med hoftene og frem med hendene for å være klar til å sette stavene, men om du tenker at du skal stå sånn hele tiden, så blir det veldig statisk. Så det må være lov å slenge ned hofta hvis du vil, ta en skrens og leike litt. Jeg tror du får bedre teknikk av det også, sier Anne May.
KRISTINA OG ANNE MAY SLINNINGS TIPS TIL SKIKJØRERE PÅ VEI INN I VOKSENLIVET:
Bosett deg taktisk – ha fjellet tilgjengelig
Prioriter skikjøringen
Stå mer på ski
Tørr å tryne
Frem med hoftene
Vær dynamisk