For de aller fleste av oss kommer det stadig mer ansvar i livet etterhvert som nærmer oss tretti. Fleksible studier blir byttet ut med jobber, babyer, hus som må males, familiemiddager og hunder som skal luftes. For Anne May Slinning (34) sin del kom overgangen fra ski-livet til voksen-livet i form av en juridisk rådgiver i skipsverftet Vard i Ålesund. Etter ni år i Oslo har hun også flyttet hit med sin samboer. 

Fri Flyts skiinstruktør Eirik Finseth møtte de to skiglade sunnmøringene på Strandafjellet. 

Annonse

KRISTINA OG ANNE MAY SLINNINGS TIPS: 

  1. Bosett deg taktisk – ha fjellet tilgjengelig
  2. Prioriter skikjøringen
  3. Stå mer på ski
  4. Tørr å tryne
  5. Frem med hoftene
  6. Vær dynamisk

– Jeg bodde jo i Oslo i åtte-ni år og elsket Oslo, men jeg er sunnmøringsjente. Så for meg... Jeg bare måtte hjem! sier Anne May. 

Kristina (36) har nettopp tatt over driften av Juvet Landskapshotell i Valldal sammen med sin samboer Jon Larsson. De har en jente på ett år sammen.

For det fleste er dette gode nok unnskyldinger til å la teknikken ruste og legge skilivet på hylla. Det er ikke et alternativ for søstrene Slinning. De jobber fortsatt for å bli enda bedre på ski, og jakter de beste skidagene og det dypeste pudderet. I denne filmen skal vi her mer om hvordan de får det til. 

STRANDASØSTRE: Eirik Finseth fant førsteklasses snø på Strandafjellet med søstrene Kristina og Anne May (Slinning). Bilde: Bård Gundersen

– Fjellene her er en viktig del av identiteten min. På samme måte som at skikjøringen er en del av identiteten min. Ålesund var det mest ultimate, for der fikk jeg en bra jobb og har muligheten til å dra mye på fjellet. Kommer snøen kvelden før, så har man muligheten til å sette seg i bilen på morgenen, da, sier Anne May Slinning.

Hun tolererer litt stress for å kunne oppnå det hun vil – som i dette tilfellet handler om å komme seg på ski. 

– Jeg føler at jeg har fått flere skidager de siste åtte årene, jeg har bare stått mer og mer på ski, sier Kristina, som synes det er viktig å presse seg litt, og tørre å gå litt på trynet når man prøver ting man ikke nødvendigvis kan fra før. 

– Man må gjøre noe mer enn ti tusen timer for å bli god. Men når man blir eldre, og skal kjøre med de kule folka, så er det liksom plutselig ikke lov å tryne lenger. Man skal liksom være så kul og bare flyte nedover skogen, ler Kristina. 

Holdningen adopterte hun også selv, før hun innså noe hun hadde lært som liten: 
– Hvis ikke du tryner, så blir du jo aldri bedre. 

– Hvis ikke du er komfortabel nok til å få litte granne press fremme i skoen, da, så kommer du ikke til å bli bedre heller, og du kommer til å bli dritsliten etter 300 høydemeter, sier Kristina. 

– Du står i keeperposisjonen, altså frem i støvlene, opp med hoftene og frem med hendene for å være klar til å sette stavene, men om du tenker at du skal stå sånn hele tiden, så blir det veldig statisk. Så det må være lov å slenge ned hofta hvis du vil, ta en skrens og leike litt. Jeg tror du får bedre teknikk av det også, sier Anne May.