– Vi har driftet Varingskollen med underskudd i flere år. Det ønsker vi ikke å gjøre lenger. Det kan være fordelaktig med mer lokalt eierskap, sier daglig leder i Oslo Snowpark AS, Espen Bengtson til Romerikes Blad.

Det ble resultatet etter et møte mellom Oslo Snowpark og Nittedal kommune onsdag. Årsaken er at Oslo Snowpark, som også eier Oslo Vinterpark, Tryvann, ønsker å satse på skianlegget i hovedstaden. 

Annonse

Har du lest denne? Nå åpner skianleggene i Oslo-området

– Det var for så vidt et godt møte, selv om det ikke kom noe konkret ut av det. Vårt styre har dermed besluttet at anlegget legges ut for salg. Det er med tungt hjerte vi har besluttet å gjøre dette, sier Bengtson til lokalavisa.

Varingskollen har tradisjonelt sett vært kjent for å ha god terrengpark, og vært et naturlig samlingspunkt for jibbere i Oslo-området. De siste årene har derimot Tryvann tatt mye av publikummet.

Se denne filmen! Anders comeback(e)!

Bengtson ønsker ikke å si noe om summen skianlegget blir solgt for, men i 2014 gikk Varingskollen Alpinsenter AS med fire millioner kroner i underskudd, ifølge proff.no.

Tradisjonelt blir ikke skianlegg solgt raskt, og Bengtson utelukker ikke at Varingskollen kan bli lagt ned.

– Det er den ytterste konsekvensen, understreker Oslo Snowpark-lederen.