Vil koronateste alle som har vært i Varingskollen

Nittedal kommune har et pågående utbrudd av det muterte koronaviruset, som smitter lettere enn den tidligere varianten. Nå ber de alle som var i Varingskollen om å teste seg.

Sist oppdatert 8. februar 2021 kl 16.17
Varingskollen koronavirus
FRYKT: Nittedal kommune ber de 1600 som var i Varingskollen i helga om å teste seg. Foto: Vegard Breie

Flere kommuner med skianlegg har utbrudd av det muterte koronaviruset, som ofte omtales som den britiske virusvarianten. I helga har 14 personer Nittedal, som ligger rett ved Oslo, fått påvist viruset. Mandag har det også blitt levert ni nye positive prøver.

Nittedal har også det populære skianlegget Varingskollen, som de nå ber 1600 gjester fra om å teste seg.

– Vi anbefaler at alle som har deltatt i fritidsaktiviteter i Hakadal tester seg så raskt som mulig. Dette gjelder også utendørsaktiviteter i Varingskollen, står det på kommunens hjemmesider.

Det har vært gode skiforhold i Oslo og omegn den siste tiden, og mange har funnet veien til skianleggene. Kommunen har enda ikke funnet ut hvor smitten kommer fra.

– Vi har fått kjørt noen hurtigtester som viser at smitteprøvene fra Hakadal i helga inneholder UK-varianten, sier fungerende ordfører Inge Solli (V) til avisa Varingen.

Varingskollen kom forøvrig i sommer i søkelyset etter at de klaget på ordningen for kompensasjon, uten at de selv søkte.

Publisert 8. februar 2021 kl 16.17
Sist oppdatert 8. februar 2021 kl 16.17
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen