Etter en vintersesong hvor besøkstallene ble doblet i forhold til 2015/ 16 er økonomien i balanse og framtidstroen stor i Varingskollen. Palmgren lang erfaring fra reiseliv, destinasjonsutvikling og drift av alpinanlegg, og målsettingen hans for Varingskollen ikke utenfor Oslo er ikke snau:

Skal bli best i regionen

Annonse

– Her er det mulig å skape Østlandets beste alpinanlegg, og jeg gleder meg til å ta fatt i oppgaven. Varingskollen er et veldig spennende anlegg med fantastiske utviklingsmuligheter og suveren beliggenhet i forhold til Oslo og befolkningstette områder på Østlandet. Da denne muligheten dukket opp så måtte jeg bare ta den, sier Richard Palmgren i et pressemelding til Fri Flyt.

Erfaren sjef

Palmgren har tidligere vært blant annet vært daglig leder i Trysil Booking, daglig leder i Geilo Skiheiser og daglig leder i Hamrafjället i Tänndalen. Den siste tiden har han jobbet i Mora Golfklubb.

– Felles for alt jeg har gjort tidligere er å jobbe med bærekraftig drift gjennom fokus på gjester, gode opplevelser og kontinuerlig utvikling, og der tror jeg nøkkelen ligger for videre utvikling i Varingskollen også, sier han.

Sykkel- og klatreparksatsing

Styreleder i Varingskollen, Truls Klokkerud, forteller at ansettelsen innebærer økt satsing i skianlegget i Hakadal – året rundt.

– Hakadal Idrettslag har store planer for Varingskollen og med ansettelsen fokuserer vi på planen om å gjøre Varingskollen til Østlandets beste alpinsenter, og en helårs aktivitetsarena, sier han.

– Hva skal dere gjøre om sommeren?

– Det er en del sykkelaktivitet her allerede, blant annet med endurokonkurransen Hakadal Enduro 24. september. For å sikre bærekraftig drift hele året er sykling og klatrepark noe vi ser på for å øke inntektene sommerstid, men også kafeen på toppen, og potensialet som ligger i at Varingskollen for mange er porten til Nordmarka.