Idrettslaget nær å ta over Varingskollen

Hakadal Idrettslag er formaliteter fra å kunne ta over Varingskollen allerede denne høsten.

Sist oppdatert 26. mai 2016 kl 09.16
SELGES: Hakdal Idrettslag er svært nær å ta over Varingskollen. Foto: Oslo Snowparks
SELGES: Hakdal Idrettslag er svært nær å ta over Varingskollen. Foto: Oslo Snowparks

– Hakadal Idrettslag har inngått en intensjonsavtale med Oslo Snowparks om overtagelse av Varingskollen Alpinsenter AS. Intensjonsavtalen har en gjensidig forpliktelse om fullførelse av transaksjonen like over sommeren, slik at Hakadal IL overtar anlegget med virkning fra 15. august, skriver Hakadal Idrettslag i en pressemelding torsdag morgen. 

I mars i år ble det kjent at Oslo Snowparks, som eier Oslo Vinterpark og Varingskollen, ønsker å få til et salg av Varingskollen. Årsaken er at man heller vil satse på skisenteret i hovedstaden. Nå ser det altså ut til å gå mot en løsning, og idrettsklubben er formaliteter fra å ta over driften allerede 15. august.

– Vi er veldig positive til at idrettsklubben tar over Varingskollen. For oss er det den beste aktøren som kan drive det videre, og det er bra at man allerede er sikret drift så tidlig av skisenteret. Det er viktig for skisporten og det fantastiske anlegget som er der. Vi har gjort et valg om å selge, og da er den lokale klubben den beste eieren for et sånt sted, sier daglig leder i Oslo Snowpark AS, Espen Bengtson til Fri Flyt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

espen-bengtson
espen-bengtson

FORNØYD: Espen Bengtson i Oslo Snowparks er fornøyd med at den lokale klubben går inn som eier. Foto: Oslo Vinterpark

Vil ikke si sum

Han ønsker ikke å gå inn på hvilke summer det er snakk om i forbindelse med salget av skisenteret.

– Jeg vil ikke gå ut med det, men jeg mener vi har strukket oss langt, slik at det er en god avtale for idrettsklubben, sier Bengtson.

– Har det vært mange aktører som har meldt seg på?

– Det har ikke vært mange andre, og det var en relativt rask prosess med skisenteret.

Vil få igang tidlig snøproduksjon

Varingskollen har de siste årene gått med underskudd, men har tradisjonelt sett vært kjent for å ha god terrengpark, og vært et naturlig samlingspunkt for jibbere i Oslo-området. De siste årene har derimot Tryvann tatt mye av publikummet.

– Besøkstallene for anlegget må styrkes for å kunne sikre en forsvarlig drift fremover. Det blir derfor satset hardt på markedsføring av anlegget, samt å sikre en rask og effektiv snøproduksjon når kuldegradene kommer, slik at anlegget kan åpnes tidligst mulig, skriver idrettsklubben.

De har blant annet jobbet tett med Tromsø Slalåmklubb, som denne sesongen har havnet i en lignende situasjon.

Da det ble kjent at Oslo Snowpark ønsket å selge skisenteret i Nittedal ble flere lokale sjeler engasjert. Det ble blant annet startet en underskriftskampanje, som samlet 2000 underskrifter. 

– Jeg har stått i Varingskollen siden jeg var seks, syv år. Det var der jeg lærte ordentlig å kjøre ski. Jeg er oppvokst i bakken, og der har jeg hengt hver dag hele vinteren i mange år. Den har mye potensial, men trenger den lille, ekstra støtten, sa landslagskjører Christian Nummedal om Varingskollen tidligere denne våren.

Publisert 26. mai 2016 kl 09.16
Sist oppdatert 26. mai 2016 kl 09.16
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen