Kjøper Varingskollen for 4,5 millioner

Hakadal idrettslag har gjennomført kjøpet av Varingskollen Alpinsenter.

Sist oppdatert 15. august 2016 kl 17.39
SOLGT: Hakal Idrettslag (t.v.) tar over Varingskollen fra Oslo Snowpark AS (t.h.). Foto: Anders Holtet
SOLGT: Hakal Idrettslag (t.v.) tar over Varingskollen fra Oslo Snowpark AS (t.h.). Foto: Anders Holtet

– Dette er en stor dag for Varingskollen. Her har det vært drift i over 50 år, med ups and downs. I det siste har det vært noen downs. Når det var en realitet at det ble solgt måtte vi ta aksjon i idrettslaget, sier påtroppende styreleder i Varingskollen Alpinsenter, Truls Klokkerud.

I mars i år ble det kjent at Oslo Snowpark AS, som eier både Tryvann og Varingskollen, ønsket å selge sistnevnte. I flere måneder gikk det tradisjonsrike skisenteret i Hakadal en ukjent framtid i møte, før det ble kjent at idrettslaget gikk inn for å for å ta over anlegget i mai. Det skjedde etter at lokale krefter engasjerte seg kraftig for å verne det tradisjonsrike skisenteret.

Mandag ble det formelt tatt over, etter at avtalen ble signert i begynnelsen av juli. Dersom det lokale idrettslaget ikke hadde tatt over driften kunne skisenteret stått uten drift den kommende vinteren.

Kjøpsummen på 4,5 millioner kroner blir finansiert gjennom støtte fra Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal, i tillegg til lån.

Det er en sum selgende del, Oslo Snowpark AS, er greit fornøyd med.

– Jeg er fornøyd med å selge anlegget til 4,5 million til nettopp Hakadal IL, sier Espen Bengtson, daglig leder i Oslo Snowpark AS.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Idrettsklubben-naer-aa-ta-over-Varingskollen_fancybox
Idrettsklubben-naer-aa-ta-over-Varingskollen_fancybox

REDDET: Varingskollen har skiftet eier til Hakdal Idrettslag. Foto: Oslo Snowparks

– Fair pris

Han får støtte fra Klokkerud.

– Jeg synes det er en fair pris. Den er brukbar, og det er en pris som gjør det mulig for oss å drive det videre. Slik at det blir noe som ender i positiv retning.

– Tallene har ikke vært bra de siste årene. Hvordan skal dere løse det?

– Vi skal få anlegget oppe og gå, og åpne tidligere. Både park og olaløype. Vi må ha bedre anlegg for snøproduksjon, med nye pumper i elva. Vi skal også gjøre masseutfyllinger i terrenget. Det skal inn mange hundre lass slik at vi trenger mindre snø. I tillegg skal de andre trassene være mindre preparerbare. Det er to viktige grep, sier Klokkerud, før han fortsetter.

– Vi skal lage gode brukeropplevelser for alle sammen, og de skal markedsføres bedre enn tidligere. 

– Tryvann, som nå blir konkurrent, opererer med lave sesongkortpriser. Hvordan vil dere legge dere?

– Det er en av de første sakene vi nå skal ta opp. Men vi vil legge oss noe i nærheten av det Oslo Vinterpark gjør, sier Klokkerud.

I førsteomgang håper skisenteret å snu underskuddet (som de siste årene har ligget på rundt fire millioner kroner) til å gå i null allerede første året. Det ligger ingen planer om større investeringer før skisenteret er oppe og går igjen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

klokkerud
klokkerud

FORNØYD: Truls Klokkerud gleder seg til å starte arbeidet med skianlegget. Foto: Anders Holtet

– Samme privsnivå

I fjorårsesongen opererte Tryvann og Varingskollen med et felles sesongkort. Bengtson utelukker at en lignende avtale vil skje til vinteren.

Idrettslagets visjon er å tilby positive opplevelser for alle brukergrupper allerede tidlig på sesongen. Effektiv og rask snøproduksjon er høyt prioritert. Tradisjonelt er Varingskollen kjent for å ha god park, og har både oppfostret og blitt besøkt av noen av landets beste skikjørere.

En av dem er Christian Nummedal fra Hakadal. Som landslagskjører og skitrener i anlegget gleder han seg over at barndomsbakken nå er reddet.

– Det er veldig bra at Hakadal Idrettslag tar over driften, som sikrer aktivitet for mange barn og unge. Det ville vært utrolig trist om bakken hadde stått der uten drift. Det er et bra anlegg med utrolig mye potensiale, som jeg er sikker på at idrettslaget vil ta godt nytte av, sier Nummedal til Fri Flyt.

Publisert 15. august 2016 kl 17.00
Sist oppdatert 15. august 2016 kl 17.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen