– Det har vært en spennende høst med en spesiell siste uke med litt forsinket overtagelse av nye pumper til snøproduksjon, samtidig som det brått ble kaldt. På fem dager gikk vi fra testkjøring av nye pumper til å være i skarp drift av skisenter med mengder av snø, sier styreleder i Varingskollen Alpinsenter, Truls Klokkerud, til Fri Flyt.

Allerede på lørdag åpnet Varingskollen Hakkebakken med rail. Det tradisjonsrike skianlegget i Hakadal gikk lenge en usikker framtid i møte etter at eierne ville selge skianlegget. På relativt kort tid fikk det lokale idrettslaget i stand finansiering, og skal nå drive skisenteret på dugnadsvilje. Et av de viktigste ankepunktene for å få i gang skikkelig drift var å åpne heisene tidlig.

Det fikk de altså til i helga.

– Selv har jeg stått på ski i denne bakken i over 40 år, men har aldri før sett den åpne så tidlig med så bra forhold. Dette er resultat at heroisk innsats av ansatte, og ikke minst dugnadinnsats gjennom hele perioden siden vi overtok anlegget i august, sier Klokkerud.

Nå holder skianlegget åpent hver dag framover, og håper å åpne større deler av anlegget snart.

– Snøproduksjonen har vært bra og vi har også produsert mengder av snø i parken og i Olaløypa som vi nå skal jobbe med. Planen er å åpne nedre del av parken i løpet av uka med påfølgende rekordtidlig åpning av Olaløypa.

Varingskollen ble dermed, sammen med Norefjell, Kongsberg, Lommedalen og Oslo Skisenter, det første Oslo-nære skianlegget som åpnet denne sesongen. Oslo Vinterpark og Drammen åpner heisene til onsdag.