«Kulden har endelig kommet og vi gleder oss til å kunne åpne både Tårnstua og Hyttlibakken samtidig», skriver Oslo Vinterpark på sine nettsider.

I helga fikk skianlegget et massivt snødump, i likhet med resten av landet. Det betyr at anlegget kan åpne neste onsdag klokken 16.00, i motsetning til 27. november i fjor. Ifølge skisenteret på Tryvann i Oslo har det vært utfordrende å starte skikkelig med snøproduksjonen, men prognosene fremover tilsier at man kan ha en god uke med kunstsnø.

«Vi har siden forrige uke produsert snø i alle bakker, men pga kapasiteten på både strøm og vann, må vi konsentrere produksjonen rundt Tårnstua, Hyttli og i Wyllerløypa. Det er vanskelig å spå i vær, vind og snø, men vi håper å kunne åpne Wyllerløypa rundt en uke etter onsdag 16.11.», skriver skianlegget.

De forteller videre at det vil bli satt opp noen enkle parkelementer.

Mandag ble det også klart at Hemsedal og Trysil åpner allerede 11. november. Fra før har Beitostølen, Bjorli, Geilo og Sjusjøen åpnet bakker. Også Kvitfjell er klare for å åpne skianlegget snart. Også Norefjell, Drammen Skisenter, Kongsberg, Oslo Skisenter og Varingskollen er godt i gang med snøproduksjonen.