– Nå gleder vi oss. Den siste uken har vært perfekt med snøfall og kulde, og ifølge langtidsvarselet blir det kjølige været liggende. I Hemsedal åpner vi Hollvin Ekspress med Hemsedalsløypa og Trolløypa i barneområdet. Med gode forhold for snøproduksjon åpner vi flere bakker etter hvert som de blir klare, sier Kenneth Larsen, markedsansvarlig i SkiStar Hemsedal i en pressemelding.

Flere av de norske skianleggene har som tradisjon å annonsere åpningsdatoen god tid i forveien - i motsetning til Hemsedal og Trysil, som ser an forholdene i forkant. Nå har helgens snøfall, og vedvarende kuldegrader, gjort at skianleggene kan åpne allerede fredag 11. november klokken 09.00. Det ble klart i en pressemelding mandag.

Annonse

I helga fikk skianlegget i Hallingdal 30 centimeter nysnø, og blant annet Ole-Kristian Strøm fikk kjørt noen svinger i nysnøen. Men til helga åpner også heisene.

I Trysil åpnes Fjellekspressen og bakke 15, i tillegg til bakke 21.

– I tillegg jobber vi med å få ferdig bakke 63 i Høegga for treningsgrupper og bakke 62 på Turistsenteret. Om vi klarer til fredag er foreløpig usikkert, men vi kommer tilbake med mer informasjon nærmere helga, sier Jan Linstad, driftssjef i SkiStar Trysil.

Se bilder fra søndagen i Hemsedal nedenfor: