Det er mulig byrådsleder Raymond Johansen kommer seg mer eller mindre helskinnet gjennom Arbeiderpartiets pinlige snuoperasjonen i saken om tennisanlegget til HTK i Holmenkollen.

Saken der Ap først sa ja, ga tusenvis av idrettsentusiaster forhåpninger, for så å snu etter valget. Kanskje er han så kynisk at han vurderer nedsiden ved å svikte idretten og tennisentusiaster på vestkanten i Oslo som minimal.

Men den saken handler ikke om det. Den koker ned til at han er villig til å bryte gamle løfter, og svikte idretten for å bevare husfreden på rådhuset.

Når MDG sier hopp, så hopper Raymond Johansen og resten av Arbeiderpartiet.

Nå har han vekket en sovende bjørn. Han har provosert skifolket. Det gjør man ikke ustraffet i skinasjonen Norge. Vi har gått, stått og ramlet på ski i dette landet i over 1000 år, og da Norge skulle skape sin egen identitet etter 1814 ble norske fjell og skigåing brukt som symboler på norsk identitet.

Oslomannen og eventyreren Fritjof Nansen satte ord på det i «Paa ski over Grønland», og slalom er et av ytterst få ord med norsk opprinnelse som brukes over hele verden.

Nå har byrådet bestemt at det ikke skal hugges et eneste tre i marka for å legge til rette for økt idrettsaktivitet.

«Byrådet vil ikke åpne for utbygging eller utvidelse av idrettsanlegg i Marka» står det svart på hvitt i samarbeidsavtalen mellom AP, SV og MdG.

Oslo MdG vedtok i november å vrake utbyggingsplanene for skisenteret på Grefsenkollen. Trolig det mest kortreiste skianlegget i noen hovedstad i hele verden. Dette har satt sinnene i kok blant alle som er glade i skiidrett i denne byen, og dem er det mange av.

Til Dagsavisen sier idrettsbyråd Omar Samy Gamal (SV) at folk må roe seg ned, «ha litt is i magen» og «forholde seg til fakta». Aps Abdullah Alsabeegh sier til Nordre Aker Budstikke at «det er alt for tidlig å konkludere.» Her skal ulike hensyn veies opp mot hverandre, og det skal diskuteres og lyttes, så får vi se.

Fakta er at byrådspartene ikke legger to skistaver i kors for å fjerne usikkerheten om hva som nå vil skje med den lenge etterlengtede oppgraderingen av skianlegget som nesten har stått urørt siden 1969.

Fakta er at tidligere idrettsbyråd Rina Mariann Hansen fra AP har lovet at skianlegget skal oppgraderes.

Fakta er at den nye reguleringsplanen for Grefsenkollen skulle vært ferdig i 2020. Nå er det snart desember, og idrettsbyråden sier Bymiljøetaten «trolig vil kunne legge fram noe til neste år.»

Fakta er at når byrådspartiene sier «markagrensen er hellig» og viser til Markaloven så leser de den som en viss mann leser bibelen.

Fakta er at den første setningen i Markaloven, som ingen i AP, SV eller MdG kan ha lest lyder: «Formålet med loven er å fremme og tilrettelegge for friluftsliv, naturopplevelse og idrett.»

Fakta er at man selvsagt kan hugge noen trær i skogen for å legge til rette for idrett og skiglede.

Fakta er at Markaloven var vedtatt før byrådet i Oslo med Høyre i spissen i 2010 fikk grønt lys for å utvide Oslo Vinterpark på Tryvann med nye nedfarter i Wyllerløypa.

Fakta er at det samme aldri ville skjedd om det hadde vært opp til dagens byråd med Raymond Johansen å kjempe mot staten for å utvide skianlegget.

Fakta er at Høyre mener det er skiidretten, frivilligheten og Grefsenkollen sin tur nå. Vi vet mange er mot. Vi er for. Vanskeligere er det ikke å si hva man vil.

Men hva er det Raymond Johansen egentlig vil?