/ Oslo

– Han har provosert skifolket

KOMMENTAR: Når MDG sier hopp, så hopper Raymond Johansen og resten av Arbeiderpartiet. Nå har han vekket en sovende bjørn. Han har provosert skifolket. Det gjør man ikke ustraffet i skinasjonen Norge.

Sist oppdatert 30. november 2020 kl 09.44
Oslo skisenter
UTBYGGING: Oslo skisenter vil bygge ut Trollvanskleiva og Grefsenkleiva, men møter motstand fra flere - blant annet MDG. Foto: Oslo skisenter

Det er mulig byrådsleder Raymond Johansen kommer seg mer eller mindre helskinnet gjennom Arbeiderpartiets pinlige snuoperasjonen i saken om tennisanlegget til HTK i Holmenkollen.

Saken der Ap først sa ja, ga tusenvis av idrettsentusiaster forhåpninger, for så å snu etter valget. Kanskje er han så kynisk at han vurderer nedsiden ved å svikte idretten og tennisentusiaster på vestkanten i Oslo som minimal.

Men den saken handler ikke om det. Den koker ned til at han er villig til å bryte gamle løfter, og svikte idretten for å bevare husfreden på rådhuset.

Når MDG sier hopp, så hopper Raymond Johansen og resten av Arbeiderpartiet.

Nå har han vekket en sovende bjørn. Han har provosert skifolket. Det gjør man ikke ustraffet i skinasjonen Norge. Vi har gått, stått og ramlet på ski i dette landet i over 1000 år, og da Norge skulle skape sin egen identitet etter 1814 ble norske fjell og skigåing brukt som symboler på norsk identitet.

Oslomannen og eventyreren Fritjof Nansen satte ord på det i «Paa ski over Grønland», og slalom er et av ytterst få ord med norsk opprinnelse som brukes over hele verden.

Nå har byrådet bestemt at det ikke skal hugges et eneste tre i marka for å legge til rette for økt idrettsaktivitet.

«Byrådet vil ikke åpne for utbygging eller utvidelse av idrettsanlegg i Marka» står det svart på hvitt i samarbeidsavtalen mellom AP, SV og MdG.

Oslo MdG vedtok i november å vrake utbyggingsplanene for skisenteret på Grefsenkollen. Trolig det mest kortreiste skianlegget i noen hovedstad i hele verden. Dette har satt sinnene i kok blant alle som er glade i skiidrett i denne byen, og dem er det mange av.

Til Dagsavisen sier idrettsbyråd Omar Samy Gamal (SV) at folk må roe seg ned, «ha litt is i magen» og «forholde seg til fakta». Aps Abdullah Alsabeegh sier til Nordre Aker Budstikke at «det er alt for tidlig å konkludere.» Her skal ulike hensyn veies opp mot hverandre, og det skal diskuteres og lyttes, så får vi se.

Fakta er at byrådspartene ikke legger to skistaver i kors for å fjerne usikkerheten om hva som nå vil skje med den lenge etterlengtede oppgraderingen av skianlegget som nesten har stått urørt siden 1969.

Fakta er at tidligere idrettsbyråd Rina Mariann Hansen fra AP har lovet at skianlegget skal oppgraderes.

Fakta er at den nye reguleringsplanen for Grefsenkollen skulle vært ferdig i 2020. Nå er det snart desember, og idrettsbyråden sier Bymiljøetaten «trolig vil kunne legge fram noe til neste år.»

Fakta er at når byrådspartiene sier «markagrensen er hellig» og viser til Markaloven så leser de den som en viss mann leser bibelen.

Fakta er at den første setningen i Markaloven, som ingen i AP, SV eller MdG kan ha lest lyder: «Formålet med loven er å fremme og tilrettelegge for friluftsliv, naturopplevelse og idrett.»

Fakta er at man selvsagt kan hugge noen trær i skogen for å legge til rette for idrett og skiglede.

Fakta er at Markaloven var vedtatt før byrådet i Oslo med Høyre i spissen i 2010 fikk grønt lys for å utvide Oslo Vinterpark på Tryvann med nye nedfarter i Wyllerløypa.

Fakta er at det samme aldri ville skjedd om det hadde vært opp til dagens byråd med Raymond Johansen å kjempe mot staten for å utvide skianlegget.

Fakta er at Høyre mener det er skiidretten, frivilligheten og Grefsenkollen sin tur nå. Vi vet mange er mot. Vi er for. Vanskeligere er det ikke å si hva man vil.

Men hva er det Raymond Johansen egentlig vil?

Publisert 30. november 2020 kl 09.44
Sist oppdatert 30. november 2020 kl 09.44
annonse
Relaterte artikler
sikkerhetsnett i wyllerløypa i Oslo
Klart for rando i Wyller

Slik blir Oslos «randofjell» til

Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Sesongstart i Tryvann - Se video

Fri Flyt testet Tryvanns tidligpark

DAGENS LØSNING: En tilbringerheis går fra parkeringsplassen og opp til bunnen av Grefsenkleiva. Peer Bakke skulle gjerne ha fått bygd stolheis hele veien opp.
Politisk uenighet rundt utbygging

Valget kan avgjøre fremtiden til denne skibakken

GJENBRUK: Kunstner og snowskater Camilla Grythe på tur til Tryvann 4. mai - nesten fire uker etter sesongavslutningen i Oslo-anlegget. Foto: Kenneth Erlandsen
Anleggene stenger, men snøen ligger der

Vil ha Skimore Oslo til å utvide sesongen: – Absurd

Se video fra railjam i Tryvann med LTC

Se video: Line Traveling Circus showet i Oslo

PARKENTUSIAST: Eirik Zahl Slora er sportssjef på Wang Romerrike Freeski/Snowboard, og en ivrig jibber. Foto: Fredrik Ouren Jostad
Slik er tidligparken i Tryvann

– Det er en veldig trendy park

annonse
TRYVANN: Lørdag åpner Skimore Oslo fra Tryvann-siden av anlegget. Foto: Kristoffer Kippernes
Tryvann åpner oslovinteren

– Det likner på vinter!

SAMME PRIS: Oslo Vinterpark fortsetter med sesongkortprisene som i fjor. Her er daglig leder Espen Bengtson. Foto: Anders Holtet
Skimore har låst strømprisen

– Vi er heldige

Peer Bakke Oslo Skisenter Grefsenkleiva Trollvann Grefsenkollen
Reduserer utbyggingen kraftig

Slik kan nye Oslo skisenter bli

Ståle Sandbech gjør en backside air i superpipen på åpningsdagen av Wyller Arena i Oslo
Se film fra Wyller Arena

Nå er superpipen i Wyller tilbake

Oslo skisenter
Snø og kulde i hovedstaden

Nå åpner skianleggene i Oslo

Snøkanon Tryvann
Startet snøkanonene på Tryvann

Her går snøkanonene på Tryvann

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen