– Natt til torsdag dro uværet Gonzalo inn over Kvitfjell, og la igjen et fint pudderteppe over den snøen som lå fra før. Ved lunsjtid lå det mellom 20 og 40 centimeter snø i øvre del av Kvitfjells vestside. Der er også hogstmaskinene i gang med å lage de nye friområdene. Vi opplever at etterspørselen etter tilrettelagte frikjøringsområder øker. Med hogginga får vi et enda bredere og mer attraktivt tilbud, sier Odd Stensrud, daglig leder i Kvitfjell og Hafjell.

I området rundt øvre del av Fjellheisen hugges skigater som ikke vil bli preparert. I tillegg vil også den gjenværende skogen bli tynnet ut, slik at det også her vil være flere muligheter til skogskjøring.

Hogstområde-Vestsiden
Hogstområde-Vestsiden

HOGGER HER: Det skraverte området på Kvitfjells vestside viser området hvor skogen tynnes i disse dager.

LES OGSÅ: Her blir det frikjøring!

Snøen har allerede kommet til anlegget i Gudbrandsdalen, som i fjor hadde en av sine dypeste sesongen noensinne. Nå satser anlegget på mer aktiv tilrettelegging for frikjøring i årene framover, men uten å legge til rette i skredfarlige områder.

141023-Kvitfjell-Hogst-og-pudder-(10)
141023-Kvitfjell-Hogst-og-pudder-(10)

FERSKT: Dette bildet ble tatt i Kvitfjell i går. Foto:Christian Bråtebekken

– Målsettingen er å videreutvikle frikjøringstilbudet framover, det ligger flere godt egnede områder som bare venter på besøk av motorsaga, sier Stensrud, som også understreker at det her er snakk om det han kaller sikre pudderforhold.

– Områdene som legges til rette for frikjøring ligger utenom kartlagte skredområder, og selv med store snømengder vil tilbudet ligge innenfor sikre rammer. Vi anbefaler alle å følge med på anleggets skredvarsling, og forholde seg til de anbefalinger som gjelder for skikjøring utenom preparerte bakker, sier han.

LES OGSÅ: Trysil tynner skog

LES OGSÅ: Når åpner alpinanleggene?