– Det er fin helning i området. Får vi sånne snøforhold som vi hadde i fjor, kan det bli veldig fin kjøring, sier Ola Matsson.

Han er trysling og jobber i Skistar som webredaktør for Trysil. Området der det har blitt tynnet ligger nord for Høgegga. Feltet er cirka 80 meter bredt og 1000 meter langt. Det er tynnet slik at man får to «løyper», der det i blant vil bli preppet en tråkkemaskinbredde eller to.

Annonse

Det har lenge vært et ønske fra frikjørere at det skulle bli mer skogskjøring i Trysil. Nå har Skistar fått med seg den lokale grunneieren.

– Vi får skogskjøring – han får ut tømmer, sier Matsson.

Tynninga er inspirert av lignende områder i Vail, der Skistar-sjefen Bosse Halvardsson har vært på inspirasjonstur.

I tillegg ligger det gammel løype i området som aldri ble tatt i bruk – annet en av løssnøentusiaster.

– Den gamle løypa kalles «Kalhygget», betyr noe sånt som glenne på norsk. Det var skogeieren som for noen år siden lurte på om vi kanskje ville ha en nedfart til – og det ville vi jo, men den ble ikke tatt ordentlig i bruk. Nå har det grodd litt igjen, sier Matsson.

Både det nye feltet og Kalhygget munner ut i ei transportløype som kalles «catwalken».

– Er det gode forhold, kan du ta stolheisen opp og så «Hesten» videre opp på fjellet. Da får du et langt run ned fjellsida og så gjennom skogen. Og dager med sånne forhold var det mange av forrige vinter, sier Matsson.

PS. Slik så det ut da Fri Flyt gjestet Trysil under fjorårets supervinter: