Kvitfjell vil lage damebakker: – Helt tåpelig

Frikjører Pia Nic Gundersen reagerer kraftig på at Kvitfjell vil lage såkalte damebakker.

Sist oppdatert 25. februar 2016 kl 15.28
RASER: Pia Nic Gundersen er svært kritisk til at Alpinco skal bygge egne bakker for kvinner. Foto: Christian Bråtebekken / Angela Percival (innrammet)
RASER: Pia Nic Gundersen er svært kritisk til at Alpinco skal bygge egne bakker for kvinner. Foto: Christian Bråtebekken / Angela Percival (innrammet)

– Er det mulig? Jeg kan ikke tro at noen kan være så hinsides nedsnødd. Dette må jo være et eller annet PR-stunt som ikke har funka helt som forventa, sier frikjøringsstjerne Pia Nic Gundersen til Fri Flyt.

Onsdag skrev Dagens Næringsliv at alpinsenteret Kvitfjell, som er eid av Alpinco, vil lage bakker som de omtaler som "damebakker".

– Damene slutter å stå alpint i 40-årsalderen fordi bakkene er for bratte. I Alpene slutter de ikke før de er 70 eller 80. Det har vært en sykdom i alpinbransjen å bygge bratte bakker som krever helt andre snømengder. På Kvitfjell lager vi nå bakker for damene. Her blir det hyggelig terreng som treffer midt i hjertet i de store markedene, sier Sverdrup., uttalte styreleder Thorvald Sverdrup (62) i Alpinco til DN tirsdag.

Han mener flere kvinner slutter å kjøre ski i 40-årene fordi bakkene er for bratte. I en milliardutbygging av skisenteret vil Alinco bygge 15 kilometer løyper som er spesialtilpasset kvinner.

Har du lest denne? Tynner skogen på Kvitfjell

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skjermbilde 2016-02-25 kl. 14.50.00
Skjermbilde 2016-02-25 kl. 14.50.00

LØYPEKART: Slik ser løypekartet til Kvitfjell ut nå. Foto: Skjermdump / Kvitfjell

Det har fått flere til å reagere. Blant dem er Pia Nic Gundersen, som tidligere har kjørt i verdenscupen i frikjøring.

– Jeg synes hele greia er tåpelig. Jeg kan ikke forstå hvordan dette skal bidra til rekruttering. Snarere tvert imot, sier Gundersen.

Hun får støtte av daglig leder i Alpinanleggenes Landsforening, Camilla Sylling Clausen.

– Det er humoristisk at han kan si det i 2016. Jeg inviterer ham gjerne med på en skidag med meg, sier Clausen til DN.

Publisert 25. februar 2016 kl 14.58
Sist oppdatert 25. februar 2016 kl 15.28
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen