Det er Finansavisen som bringer nyheten om oppkjøpet i dag. Fra før eier Alpinco Hafjell, og på sikt har de mål om å eie mellom tre og fem alpinanlegg i Norge.

– Totalt har vi investert 500 millioner kroner på Kvitfjell. Vi vil nå jobbe for å ta ut synergier mellom Hafjell og Kvitfjell, men det vil ta tid. Vi legger imidlertid et godt fundament for en langsiktig utvikling der vi også har en kapitalbase som kan brukes til å ekspandere. Både Hafjell og Kvitfjell har et stort potensial, sier Alpinco-investor Petter Stordalen til Finansavisen.

Annonse

Videre skriver avisa at Alpinco, som eies av Peter Stordalen og Arthur Buchardt, samt DNB og og Investinor, overtar Kvitfjell alpinanlegg, Gudbrandsgard hotell og tomter for 350 hytter og like mange leiligheter for en samlet pris på 200 millioner kroner, inkludert 80 millioner i gjeld. Selgerne er Bjørn Borgen og Kenneth Grant, som får 120 millioner kroner. Kjøpet skal være første steg i et raid av norske skidestinasjoner, opplyses det.

Kvitfjell Holding har de siste fem årene gått med et samlet underskudd på 36,8 millioner kroner. I gikk selskapet med et overskudd på 22,3 millioner kroner, men de siste fire årene har underskuddet ligget rundt 14,5 millioner kroner i året.

Les mer om Alpinco her!