– Det er skikkelig gøy på ha noe å kjøre på så tidlig, sier 15 år gamle Mads Wahlquist fra Vinstra.

Han tilbragte hele lørdagen på de fem railsa på hjemmebanen sin i Kvitfjell, og brydde seg ikke om verken regn, tåke eller lite snø. Den provisoriske parken på Kvitfjell består av to raillinjer med to elementer i hver, i tillegg til et mer «hjemmelaga» oppsett med en kort railboks.

Annonse

LES OGSÅ: Her kjører du park i helga!

2_TMM_6504
2_TMM_6504

LOKAL POKAL: Mads Wahlquist fra Vinstra har Kvitfjell som hjemmebane. I helga var han på plass i det som sannsynligvis er landet største terrrengpark for tida. Foto: Tore Meirik

– Jeg var her sist søndag også, og fra nå blir det ski hver dag, sier Wahlquist.

Han kjørte en drøss varianter på de fire elementene, som var fordelt på to korte linjer. En bred butterboks til en kort og bred battleship og en seks meter rail til et åtte meter plastrør. Mads herja i begge de små linjene, og gjorde blant annet transfer fra butterboksen og over til 6-meter railen i nabolinja.

– Jeg har kjørt stort sett hver dag siden jeg var fem år gammel, stort sett bare park, og mest i Kvitfjell, som er nærmest. Jeg kjører litt konkurranser, fikk en 9. plass i norgescupen i Hafjell i fjor, forteller han.

3
3

TRANSFER: Mads hopper fra flatboksen og over til railen i nabolinja. Foto: Tore Meirik

T-krok heisen i Familiebakken var den eneste åpne heisen på Kvitfjell i helga, men den vesle løypa var mer enn nok til å underholde en drøss alpinister på trening, en drøss jibbere og noen få turister. Noen få centimeter snø utenfor kunstsnøen, men den var til gjengjeld myk og fin.

Jibberne droppa heisen og brukte beina for å komme seg opp på de to raillinjene. En av landets beste jenter, Nina Rusten, var på plass.

– Det er faktisk bare den tredje skidagen siden sommerski. Jeg har ikke vært på Stampa i år, så det ble noen turer sist helg, men nå er det fint å være i gang, sier hun.

4_TMM_6575
4_TMM_6575

IVRIG: Når det fins snø og stålrør og skli på, da kan du være sikker på at Nina Rusten er i nærheten. For eksempel på Kvitfjell i helga. Foto: Tore Meirik

Se galleriet under for flere bilder fra mikroparken på Kvitfjell!