Tirsdag formiddag annonserte Ted Ligety at neste ukes VM i Cortina blir hans siste. Dermed legger den tidligere olympiske mesteren skiene på hylla. Ligety tok OL-gull i Torino i 2006 og storslalåm-gull i Sotsji i 2014.

– Jeg har gitt alt jeg har for denne sporten, og er takknemlig for alt racing har gitt meg tilbake. Jeg elsker sporten, og jeg har hatt det veldig gøy i verdenscupen i 17 år. Jeg har oppnådd barndomsdrømmen med å vinne OL-gull, VM-gull og verdenscuper. Men nå er det tid for å være med familien, sier Ligety i annonseringen. 

Annonse

Han gjør det også klart at han nå skal fokusere på goggles og solbrille-merket Shred Optics, som han startet i 2006.  

I tillegg til gullene, har han også 25 seiere i verdenscupen. Ligety er også kjent for å være frittalende, og gikk blant annet hardt ut mot FIS da Matthias Mayer brakk ryggen i et verdenscuprenn. FIS mente airbag-ryggplaten reddet Mayer, mens Ligety mente FIS løy. 

Ligety er dessuten kjent for å være en ivrig frikjører, og 36-åringen fra Salt Lake City i Utah har lite imot å bruke en treningsdag utenfor løypene dersom det er gode pudderforhold. Da Fri Flyt intervjuet Aksel Lund Svindal for noen år siden, husket han spesielt en episode med Ligety.

Under en sesongoppkjøring i Chile var det vanvittig gode pudderforhold. Landslagene ploget nedover utforløypa for å sjekke forholdene, som var langt fra gode sett i en alpinists øyne.

– Det ble mest sannsynlig en god pudderdag, og en dårlig dag for storslalåm, sier Svindal.

De amerikanske kjørerne med superstjerna Ted Ligety stakk for å kjøre pudder, mens de norske ble igjen for å trene.

I november i fjor gikk også Ligety viralt, da han tok det som trolig var 2020 sitt mest spektakulære skibilde: