Skikjørere har tradisjonelt engasjert seg høylytt og bredt i saker som omhandler utvikling og bruk av natur. I år er det flere profiler fra miljøet som stiller til valg, og her kan du se et utvalg av de du bør følge ekstra nøye med på når stemmene fra årets kommunevalg telles opp mandag kveld.

Annonse

Mikal Nerberg (MDG) - Tromsø kommune

Tindevegleder

Nerberg har vært politisk aktiv i Tromsø og Lyngen i en årrekke. Han er i likhet med flere av de andre engasjerte frikjørerne tindevegleder. Engasjementet startet da diskusjonen rundt heliskiing ble aktuell i Lyngen-området. I 2017 var han også førstekandidat for Miljøpartiet de Grønne i Troms.

12-52-23_crop_980

DRAMATISKE FJELL: Her er Tor Olav Naalsund på Nordmøre. Foto: Steffen Fjelldal

Tor Olav Naalsund (MDG) - Oppdal kommune

Tindevegleder

Er i likhet med Nerberg Tindevegleder i Oppdal. I tillegg driver han småbruk i hjemkommunen. Er et kjent ansikt i frikjøringsmiljøet, og har blant annet vært med i flere av Field Productions sine filmer. Stiller til valg for Oppdal og Rennebu MDG.

Bjarte Hollevik (Kvænangen Bygdeliste) - Kvænangen kommune

Skigründer

Gründer av ski- og lyktmerket Moonlight. Stiller i hjemkommunen, Kvænangen, sin bygdeliste. De jobber blant annet for å øke næringsvirksomheten i Troms-kommunen. Moonlight er kjent for svært lette toppturski, og holder til i Burfjord.

Veldig-synd-hvis-Totteskogen-oedelegges_crop_1280

TIL VALG: Tindevegleder Jørgen Aamot. Foto: Bård Basberg

Jørgen Aamot (Bygdelista) - Hemsedal kommune

Tindevegleder

Jørgen Aamot er tindevegleder, og visepresident i Nortind. Den erfare skikjøreren har gjort flere førstenedkjøringer i Nepal, og stiller til valg for Bygdelista i Hemsedal. Den siste tiden har han blant annet uttalt seg om den planlagte utbyggingen i Totteskogen i hjemkommunen.

Elisabeth Hals (Venstre) - Oppdal kommune

Daglig leder, Evi Ski

Elisabeth Hals stiller i likhet med Naalsund til valg i Oppdal, og er blant annet daglig leder og styremedlem i Evi Ski. 43-åringens kjernesaker kan du lese mer om her.

Anders Waage Nilsen (Venstre) - Bergen kommune

Fri Flyt-gründer

Fri Flyt-gründeren stiller til valg for Venstre i Bergen kommune. Er erfaren i de fleste actionsporter, og har siden bemerket seg som spaltist og gründer av flere teknologiselskaper.

Nesten-norske-frikjoeringsski_crop_1280

DESIGNER: Her er sjefsdesigner i Down, Simen Stori, med et par ski. Han er nestleder i MDG i hjemkommunen. Foto: Christian Nerdrum

Simen Stori (MDG) - Hamar kommune

Skidesigner

Stori er sjefsdesigner for Down Skis, og er lokal nestleder i MDG.

Lars Flatø Nessa (MDG) - Hjelmeland kommune

Klatrelegenden er kanskje mest for å ha vært med på turen til K2 sammen med Cecilie Skog da Rolf Bae omkom. 40-åringen stiller nå til valg, og er 4. kandidat i hjemkommunen Hjelmeland i Rogaland.

Har du tips til andre i skimiljøet som stiller til valg i kommunevalget 2019? Tips oss gjerne på anders@friflyt.no.