– Som profesjonell utøver og menneske holder jeg verdiene mine nær hjertet. Å gjøre det rette for planeten med bærekraftige grep og å sette mennesket først er veldig viktig, og jeg er glad for partnerskapet med Norrøna fordi merket har de samme verdiene som meg.

Det sier Davenport i en fersk oppdatering på Norrønas instagramkonto.

Annonse
Chris Davenport Norrøna
PÅ JOBB: Chris Davenport i aksjon i Engelberg på oppdrag for sin forrige klessponsor, Spyder. Foto: Tore Meirik

Davenport, som er født i New Hampshire, men bor i Aspen i Colorado, er en ekte, amerikansk skilegende. Han ble – blant mye annet - verdensmester i ekstremskikjøring i Alaska i 1996, og han er gjenganger i de mest klassiske skifilmene fra Matchstick Productions.

dette intervjuet med Fri Flyt fra 2019 forteller han om både sitt eget og andre frikjøringslegenders liv i dag. I 2019 lanserte han sin egen kolleksjon med Spyder, som vi har testet her. Han er for øvrig også sponset av Sweet Protection.

Davenport er ambassadør for Protect Our Winters, og han lever i dag blant annet av å reise verden rundt med kunder som vil kjøre ski med en legende, og av å være ekspertkommentator for TV.

– Jeg jobber en del for sponsorene mine, og gjør oppdrag for media, som kommentering av alpinrenn. Men først og fremst betaler folk meg for å være med dem på ski. Rett og slett fordi de vil betale for å kjøre med en legende. Kundene er rike amerikanere som er gira på fete opplevelser. Det er temmelig kult egentlig, jeg reiser verden rundt og kjører ski på de beste stedene og andre tar regninga, forteller Davenport, som nå altså er sponset av norske Norrøna.