Da elvepadler Nicole – som er fra Canada, men bosatt på Voss – tok over startnummeret fra syklist Hilde Strædet ledet laget deres med god margin, og Nicole kunne kontrollere inn til seier.

– Brutalt

Annonse

– Jeg klarte heldigvis å holde unna. Jeg kjenner denne strekningen såpass godt at selve padlinga ikke føles så veldig dramatisk, men jeg merka at Silje Skorve tok innpå, forteller Nicole Dubé.

Et kvarters tid tidligere hadde May-Helen Midtbø vekslet på delt andreplass, etter en blytung løpetur i søkkvått terreng.

– Løpinga var brutal, gjørmete og glatt. Trude (Kaald, journ. anm.) gikk hardt ut, og det var krevende forhold. Jeg var litt stressa på vekslinga, selv om vi hadde tørrtrent på det hjemme før konkurransen, forteller hun.

Se flere bilder fra Horgi ned 2017 i galleriet under artikkelen!

Punkterte

Men da laget med navnet Norges Brattkjøringsforbund – jenteavdelinga sendte av garde Norges beste, kvinnelige utfor- og endurosyklist skulle seieren sikres. Hilde Strædet brukte tretti sekunder på å ta igjen konkurrenten hun hadde foran seg, og derfra og inn til mål holdt de ledelse.

20170626-DSC_7104

VEKSLING: Hilde Strædet (til venstre) løper mot sykkelen sin side om side med Anna Hård. Foto: Rune Haugseng

– Jeg fikk en god start, og lå ikke så langt bak hun som ledet. Jeg fikk en sånn sigepunktering, slik at dekket mitt var nesten helt flatt på slutten, men det holdt så vidt helt inn. Syklinga var veldig tungt, og jeg var sjukt sliten. Men det var veldig gøy at det gikk så bra!

Halve syklinga med skjevt styre

I herreklassen gikk lokale Lars Georg Paulsen til topps for andre gang, etter en ekstremt jevn batalje med brasilianeren Marcio Franco, som bor på Voss.

– Jeg mista skoa i myra på løpinga, og havna bakpå ganske tidlig. Dermed hadde to foran meg på vekslingen, men tok de igjen i løpet av syklinga. Likevel var jeg usikker på om jeg ledet, og ga full gass, stupte over styret, og måtte sykle halve løypa med skjevt styre. Marcio tok meg igjen på vekslinga, og vi kniva hele tida ned elva. Men så stoppa jeg helt opp i det siste stryket, og måtte helt ned i kjelleren for å hente krefter til den siste spurten, forteller Paulsen.

– Hva syns du om løpedelen, som var ny i år?

– Helt jævlig! Neida, det ble et helt ok alternativ til ingenting. Folk flakser jo veggimellom oppi der,s å det var gøy!

I jentenes individuelle konkurranse ble det nok en seier til Norges mest komplette ekstremsportsutøver, Kamilla Sporsheim.

Topp tre, Horgi ned 2017:

Individuell, damer:

 1. Kamilla Sporsheim
 2. Emma Marita Søndrol Silberg
 3. Eveliina Kallioniemi

Individuell, herrer:

 1. Lars-Georg Paulsen
 2. Marcio Franco
 3. Johan Larsson

Lag, damer:

 1. Norges Brattkjøringsforbund, dameavdelingen (May helen Midtbø, Hilde Strædet & Nicole Dubé)
 2. Høner i heia (Trude Kaald, Margrete Alt & Silje Skorve Paulsen)
 3. Hafjell Hotshots (Alfhild Gjerstad, Anna Hård & Erica Sprunck)

Lag, herrer:

 1. Team Loose Lips (Tomothy Doms, Mark Basso & Jesper Sørensen)
 2. Heidi´s Moustache Ride (Heidi Lunde Johansen, Michael Dally & Halvor Heggem)
 3. Alt for Dravlo (Aske Christiansen, Halvor Larsen & Eirik Hansen)