– Kl. 1615 meldt om klatreulykke. En person skal ha falt. Redningshelikopter og luftambulanse på stedet, skrev Politiet i Møre og Romsdal på Twitter lørdag ettermiddag.

Det skal ha vært to personer på Skarfjellet i Sunndal, hvor den ene av dem har falt. Lørdag ettermiddag, var det fortsatt uklart hvor langt personen har falt, og hvor alvorlig ulykken var.

– Det fremstår som en alvorlig ulykke, noe som gjenspeiler at vi sender såpass med ressurser, sier Steinar Vatne ved Hovedredningssentralen til VG.

– Det ser ikke bra ut, personen er trulig hardt skadd, sier operasjonsleder Tove Anita Asp til NRK.

Begge klatrerne skal være i 30-årene og fra Norge. Senere ble det opplyst at den nå omkomne 36 år gamle mannen opprinnelig er tysk. Ifølge kanalen skal begge klatrerne ha blitt hentet av luftambulansen rundt klokken 18.30.

Skarfjellet
SKARFJELLET: Sørtoppen til venstre, stortoppen bak og midttoppen midt på. Den store klassiker-ruta er Sørøsthjørnet på sørtoppen. Det er mange ruter i sørveggen (ikke synlig på bildet) og veggene i skygge på sør- og midttoppen. Det er noen klatreruter på stortoppen også, men de er ikke like mye gått. Nordveggen på stortoppen (ikke synlig på bildet) er temmelig seriøs og gås sjelden. Foto: Tore Meirik

De to klatrerne skal ha vært nesten på toppen av fjellet da ulykken skjedde. Rundt klokken 17.40 lørdag ettermiddag var altså redningshelikopteret og luftambulansen på stedet.

Men det er altså fremdeles uklart hva som har skjedd.

Skarfjellet ligger ovenfor Innerdalen, og er altså den nordligste toppen på Trolla. Der er Store Trolla det høyeste fjellet, som er populært blant skikjørere.

Skarfjellet er et populært fjell for klatrere. Nesten alle rutene på fjellet er nokså seriøse og relativt lange. De fleste er mer enn 10 taulengder.

Det er ukjent nøyaktig hvor på fjellet ulykken skjedde.

Saken oppdateres.