Klatreulykke på Skarfjellet

En 36 år gammel mann ble hardt skadd etter en klatreulykke på Skarfjellet i Sunndal lørdag ettermiddag. Det ble kjent søndag ettermiddag at den 36 år gamle mannen fra Tyskland omkom.

Sist oppdatert 19. september 2021 kl 14.26
Skarfjellet
ULYKKE: En person har falt på Skarfjellet, og det pågår en redningsaksjon. Foto: Norgeskart

– Kl. 1615 meldt om klatreulykke. En person skal ha falt. Redningshelikopter og luftambulanse på stedet, skrev Politiet i Møre og Romsdal på Twitter lørdag ettermiddag.

Det skal ha vært to personer på Skarfjellet i Sunndal, hvor den ene av dem har falt. Lørdag ettermiddag, var det fortsatt uklart hvor langt personen har falt, og hvor alvorlig ulykken var.

– Det fremstår som en alvorlig ulykke, noe som gjenspeiler at vi sender såpass med ressurser, sier Steinar Vatne ved Hovedredningssentralen til VG.

– Det ser ikke bra ut, personen er trulig hardt skadd, sier operasjonsleder Tove Anita Asp til NRK.

Begge klatrerne skal være i 30-årene og fra Norge. Senere ble det opplyst at den nå omkomne 36 år gamle mannen opprinnelig er tysk. Ifølge kanalen skal begge klatrerne ha blitt hentet av luftambulansen rundt klokken 18.30.

Skarfjellet
SKARFJELLET: Sørtoppen til venstre, stortoppen bak og midttoppen midt på. Den store klassiker-ruta er Sørøsthjørnet på sørtoppen. Det er mange ruter i sørveggen (ikke synlig på bildet) og veggene i skygge på sør- og midttoppen. Det er noen klatreruter på stortoppen også, men de er ikke like mye gått. Nordveggen på stortoppen (ikke synlig på bildet) er temmelig seriøs og gås sjelden. Foto: Tore Meirik

De to klatrerne skal ha vært nesten på toppen av fjellet da ulykken skjedde. Rundt klokken 17.40 lørdag ettermiddag var altså redningshelikopteret og luftambulansen på stedet.

Men det er altså fremdeles uklart hva som har skjedd.

Skarfjellet ligger ovenfor Innerdalen, og er altså den nordligste toppen på Trolla. Der er Store Trolla det høyeste fjellet, som er populært blant skikjørere.

Skarfjellet er et populært fjell for klatrere. Nesten alle rutene på fjellet er nokså seriøse og relativt lange. De fleste er mer enn 10 taulengder.

Det er ukjent nøyaktig hvor på fjellet ulykken skjedde.

Saken oppdateres.

Publisert 19. september 2021 kl 14.26
Sist oppdatert 19. september 2021 kl 14.26
annonse
Relaterte artikler
Jon Gangdal i Oslo
Dødsskred på Everest i 1994:

– Jeg har i alle år følt mye skyld

FEIRING: Odd Eliassen (til høyre) feirer bestigningen av Mount Everest i 1985 sammen med Bjørn Myrer Lund. Foto: Den norske Everest ekspedisjonen 1985
Hør lyden fra den historiske bestigningen av Everest

Eventyrere på bokturné

MISTET LIVET: Anna Gutu (til venstre) og Gina Marie Rzucidlo er bekreftet omkommet etter dødsskredet på Shishapangma. Samtidig døde også to sherpaer, inkludert verdensrekordholder og Kristin Harilas turkamerat Tenjen Lama Sherpa. Foto: Instagram
Skredet på Shishapangma

Døde under kappløp mot toppen

SELFIE: Tenjen Lama knipsa dette bildet på vei opp på Dhaulagiri.
Tenjen Lama Sherpa død i snøskred

– Den sterkeste sherpaen i hele verden

OMKOMMET: Verdensrekordholder Tenjen Lama Sherpa er død etter et snøskred på Shishapangma i Nepal. Her er han sammen med Kristin Harila på K2, sekunder etter at verdensrekorden var i boks. Foto: Kristin Harila
Harilas sherpa i skredulykke

Rekordpartneren til Kristin Harila er død

KOMPLETT OMRÅDE: Torje Stenkjær på den flotte traversen i syvende taulengde på Jugoslavruta i Romsdalen. Foto: Haakon Lundqvist
De komplette klatreområdene

De beste stedene å klatre i Norge

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen