Nyheter, guider og artikler om surf i Norge, Europa og resten av verden.
Bli en god surfer
SURFSKOLEN 1:9: Fri Flyt har vært flue på veggen på surfkurs, og vi lærer bort ni triks som gjør deg til en bedre surfer. Først ut er det viktige trikset Bottomturn.
Slik velger du surfbrett
Mangfoldet av surfbrettformer er omtrent like variert som antall surfere i verden. Hvordan skal du da finne et som passer til deg? Vi guider deg gjennom jungelen.
Merke: Diverse | Utstyr
Drømmen om Lofoten
De lot Saltstein være Saltstein til fordel for det gjeveste Norge har å by på av bølger. Bli med på en telttur til Lofoten med Markus Karlsen og fotograf Mats Grimseth.
Brett for norske forhold
Surfekspert Seamus Fox viser frem tre brett han mener passer som fot i hose for norske bølgeforhold.
Merke: Lost, Channel Island, Al Merrick | Utstyr
Dronefilm fra Saltstein
Sånn har du kanskje ikke sett Saltstein før. Sjekk ut dronefilmen fra Østlandets surfspot numero uno.
Dette koster én bølge
HVA KOSTER EN BØLGE, DEL 1: Hvor mye er du villig til å betale per bølge du surfer? Fri Flyt har tatt frem kalkulatoren og sammenliknet åtte surfeparadiser mot hverandre. Først ut er Lofoten.
Annonse
Stjel stilen!
HODET OVER VANNET (EP5): Om ikke som Baywatch sin egen Mitch Buchannon, kanskje Kelly Slater, Rob Machado eller Dane Reynolds. Vi skal se litt på hvordan du får den rette surflooken.
Dette snakker vi ikke om
Fri Flyt har vært med på ekspedisjon i skjærgården. Med invitasjon fra en australiener har vi surfet en hemmelig bølge. Kors på halsen - vi lover å holde kjeft om hvor den ligger.
Surf deg gjennom sommeren
BYSOMMER: Stavanger rår over noen av Norges beste spotter Fri Flyt-folk. Sjekk den gigantiske aktivitetsguiden til windsurfing, klatring, surfing, kiting, longboarding og stisykling.
Sterk, smidig og god til å surfe
HODET OVER VANNET (EP 5): En stiv og støl surfer er ikke verdt så mye på bøljan den blå. Derfor har vi fått med oss Joackim Petersen Guichard (som kjent fra NRK) til å vise oss noen øvelser.
Gjør det sjøl!
HODET OVER VANNET (EP3): Hvor store skader i surfbrettet klarer du å fikse selv? Vi har snakket med en ekspert om nettopp det.
Er det greit å pisse i drakta?
HODET OVER VANNET (EP2): Dominic og John er tilbake for å snakke om «Do´s and don´ts» når det kommer til bruk av gummi. Og ja – det er morsomt denne gangen også.
Alt annet enn surf
HODET OVER VANNET (EP 1): Når en sport blir til livsstil er det som skjer på land ofte nesten like viktig som i vannet. I den første episoden av «Hodet over vannet» skal vi prate om hvordan et surfbrett helst skal håndteres, og vi gjør det på den gøyale måten.
Flyt over
SURFSKOLE 9:9: Med en floater kjører du over problemene -eller bare ser ekstra kul ut.
Pump opp farta
SURFSKOLE 8:9: Slik får du farten du trenger for å kjøre fra skummet.
Perfekt cutback
SURFSKOLE 7:9: Cutback er tøft, og her forklarer vi hvordan du gjør det.
Sånn snapper du
SURFSKOLEN 6:9: Her er oppskriften på å gjøre en snap.
Annonse
Slik trener du
SURFSKOLEN 5:9: Om du er av typen som ikke får surfet noe særlig utenom ferier og i sesong, da er det store sjanser for å bli tatt på senga når du står der med brettet under armen. Vi har noen enkle tips som gjør deg bedre forberedt.
Løft blikket, svai ryggen!
SURFSKOLEN 4:9: Norske surfere har ofte bakgrunn fra ski og snowboard. En erfaring som for det meste er positiv, men en krumrygget cowboy vil måtte bite i seg et par essensielle justeringer før han eller hun skal kunne kalle seg en stilfull surfer.
Dukk!
SURFSKOLEN 3:9: Skal du komme deg ut til bølgene må du dukke under dem først. Slik gjør du duckdive.
Padle bedre!
SURFSKOLEN 2:9: Slik kommer du deg ut til bølgene på best mulig vis. Her er triksene for å padle bedre.
Saltstein locals
Dæven så artig det blir når portugiseren, svensken og nordmannen drar på surfetur til Saltstein.
Annonse