/ Surf

Surf - Europas beste bølger

Spotguide til Europas beste bølger

Atlanterhavets bølger pumper hvileløst bølger i verdensklasse mot smellvakre strender i øst. Se vår guide til Europas beste surfspots i England, Frankrike, Portugal, Spania og Kanariøyene.

Sist oppdatert: 17. juni 2022 kl 10.57
LETTKLEDD SURF: Plage de la Cote des Basques ligger rett utenfor sentrum av Biarritz. En herlig strand som av og til byr på gode bølger. Settingen for en avslappet padletur kan uansett ikke bli bedre! Foto: Hans Kristian Krohg-Hansen
LETTKLEDD SURF: Plage de la Cote des Basques ligger rett utenfor sentrum av Biarritz. En herlig strand som av og til byr på gode bølger. Settingen for en avslappet padletur kan uansett ikke bli bedre! Foto: Hans Kristian Krohg-Hansen

Atlanterhavets bølger pumper hvileløst dønninger i verdensklasse mot smellvakre strender i øst. Om ikke vannet holder temperatur til våtdraktfrie økter i havet, er det i det minste gode muligheter for å få av seg ytterplaggene når du krabber på land.

I denne saken kan du lese om noen av de beste stedene å surfe i England, Frankrike, Portugal, samt Spanias fastland og litt om Kanariøyene, samt nyttig informasjon om vanntemperaturen gjennom de ulike sesongene.

Takket være våtdrakten, har surfere kunnet flytte seg ut fra det varme vannet rundt ekvator og åpnet for muligheter til å surfe uten å fryse året rundt, også i Europa.

Selv om man enkelte dager i året holder varmen i bare shorts eller bikini, så har Europa noen av de absolutt beste stedene å surfe i hele verden.

Her finner du vår omfattende spotguide

PORTUGAL // ENGLAND // FRANKRIKE // SPANIA

Artikkelen fortsetter under annonsen
AMADO BEACH: Algarve og Sagres er ikke fullt så «godt» kommunisert som det et surfmekka sammenliknet med Ericeira, Peniche og strendene nære Lisboa. Foto: Christian Nerdrum
Nordmenns mest populære surfdestinasjon

Guide til surfing i Portugal - fra nord til sør

SAN SEBASTIAN: Hvis du ikke reiser til til Baskerland for bølgene, så kan du oppleve en fantastisk kultur, og det baskiske kjøkkenet er verdt en reise i seg selv. Foto: Frode Sandbech
Guide til surf i Spania og Kanariøyene

Her finner du Spanias beste bølger

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen