/ Bok

Summits of My Life

Verdens mestvinnende ultraløper, VM og EM-mester... Hva gjør en som Kilian Jornet for å holde motivasjonen oppe? Svaret står i denne boken.

Sist oppdatert: 12. juni 2019 kl 13.59
Summits of My Life av Kilian Jornet, utgitt på Fri Flyt forlag 2018
Summits of My Life av Kilian Jornet, utgitt på Fri Flyt forlag 2018
Lesetid: 2 minutter

Det er ikke bare en dans på roser å være "best i alt", slik Jornet lenge har vært. Han er oppvokst på en fjellhytte på 2000 meters høyde i Catalunya, og besteg allerede sin første topp over 4000 meter i en alder av 6 år. Siden den gang har treningen og løpingen vært selve livet for Jornet. Han begynte allerede å konkurrere i tenårene, og ble hyllet som et kjempetalet i god tid før fylte 20 år.

Sjekk også ut Sky Runner - Emelie Forsbergs inspirasjonsbok om livet som ultraløper, med foto av Kilian Jornet!

Som voksen utøver etablerte Jornet seg som verdens suverent beste ultraløper. Det var ingenting han ikke hadde vunnet, og han gjorde det nærmest med letthet. Det er først etter å ha nådd denne toppen, før fylte 25 år, at Kilian innså at han trengte noe nytt. Slik ble dette prosjektet til, og med det, denne boken. Prosjektet heter Summits of My Life, og handler om å bestige, og beseire, de mest ikoniske fjellene Jornet kjenner til.

Vil du Summits of My Life? Gå til friflytbestill og få fri frakt!

I denne boken forteller Kilian selv om hvordan han løp for livet opp Matterhorn for å sette FKT (Fastest Known Time), og slo rekorden til Bruno Brunod som hadde stått i nesten 20 år. Det er derimot bare starten på en rekke svimlende rekorder. Jornet har en måte å pushe grensene på som går langt forbi å gjøre det til vågestykker - de blir nærmest maktdemonstrasjoner, alle gjennomført med catalanerens smittende sjarme, ydmykhet og imponerende stamina.

Se Løpe eller dø, til salgs på friflytbestill.no!

Summits of My Life er ikke laget for å skryte, den er laget for å løfte frem hvor mange menneskers arbeid som ligger bak et slikt prosjekt som Jornet her gjennomfører. Han beskriver naturen som inspirerer ham, familien og omgivelsene sine, venner og vennskap han har formet på veien. Bli med på den lange reisen, fra å stirre opp på en plakat på veggen med bilde av Matterhorn som barn, til å bestige Everest to ganger på en uke, som voksen og verdens beste.

Publisert 12. juni 2019 kl 13.59
Sist oppdatert 12. juni 2019 kl 13.59
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen