/ Bok

Førstehjelp på tur - Ny utgave!

Den ledende "hakkespettboka" for alle reisende - nå i helt ny utgave! I boken lærer du blant annet om håndtering av førstehjelp og kameratredning, håndtering av frostskader, forstuinger og høydesyke. Det er et eget kapittel for medisin og førstehjelp på reise i utlandet.

Sist oppdatert 27. september 2019 kl 14.35
Førstehjelp på tur Lena Fauske og Øyvind Bruland
Førstehjelp på tur: Fjell-, høyde- og reisemedisin er en håndbok i hendig format til alle nødsituasjoner

En uvurderlig førstehjelpsbok på alle slags turer!

Når du er ute på reise, kan det være skremmende å tenke på "murphys lov", at alt som kan gå galt, vil gå galt. Det kan gå hull på ditt oppblåsbare liggeunderlag, du kan bli matforgifta eller få harepest av vannet i bekken, og du kan knekke ankelen på vei gjennom steinura. Det er heldigvis liten sjanse for at det skjer, men om det faktisk gjør det, er det viktig å være beredt. Det hjelper denne boken deg med, uansett hva som skjer, uansett hvor du er.

«Dette er intet mindre enn fjellfolkets førstehjelpsbibel. Innholdet bør inngå i basiskunnskapen hos alle aktive fjellsportutøvere. Oppbevares i topplokket.»

Forfatter og friluftsmann Stein P Aasheim

 Bestill boka Førstehjelp på tur her - fraktfritt på Friflytbestill.no!

Nye illustrasjoner: Den nye utgaven av boka har helt nye illustrasjoner og visuelle guider

 

Førstehjelp på tur er den ultimate håndboken for den reisende, og for alle som er opptatt av aktivt frilufts- og reiseliv. Her finner du veiledning og godt illustrerte gjennomganger for en rekke forskjellige skader og skadetyper. Bruk av boken er svært enkelt, og den er laget for at den som ikke har så mye kunnskap om medisin og redning fra før, kan håndtere krevende ulykkessituasjoner.

 Se alle våre bøker om friluftsliv her!

Går du på fjelltur? Da får du masse nyttig informasjon her. Boken er relevant for alle friluftsfolk, sommer som vinter. Råd for behandling av solstikk såvel som frostskader er med. Er du i speideren? Eller ofte ute på jakt eller fiske? Da er dette rene "hakkespettboka"! Typiske råd for typiske ulykker i forbindelse med friluftsliv er med - fra gnagsår til alvorlig førstehjelp! Går du på topptur eller randonee? Da finner du råd for skredsituasjoner og til redningssituasjoner, som hvordan man bygger en kjelke av skiene sine, eller stabiliserer en kneskade. 

Klatrer du? Få også med deg vår store sikkerhetsbok for alle klatrere: Sikker klatring

Er du alpinist? Liker du å klatre bratt og eksponert? Kanskje du driver med BASE-hopping? Her får du en god veiledning for situasjoner som klatrere kan havne opp i. Det gjelder både sikring og frakt av skadede personer og typiske skader som f.eks. et ankelbrudd. Boken har en egen seksjon for hvordan man kan håndtere situasjoner som å bli sittende fast i kulden eller på en fjellhylle, og for hvordan man skaffer og mottar helikopter-assistanse.

Alle former for skade: Også insektbitt er inkludert - boken har egne kapitler for ulike former for friluftsliv og aktivitet.

 

Er du ofte på reise? Førstehjelp på tur er særlig tilpasset dine behov på backpacking og lengre eventyr og eksepedisjoner. Boken inkluderer en egen seksjon med reisemedisin og gode råd for ulike reiser til fjerne strøk. Den tar for seg grep du bør gjøre i forkant av, og underveis i, lange reiser. Det kommer også med en egen seksjon for høydemedisin, hvor du får rikelig med god informasjon om høydesyke, akklimatisering og lignende.

Grundige verktøy for reise. Boken er full av lenker til nyttige ressurser på nett, men har også massevis av tabeller, en liten parlør for vanlige ord på en rekke språk, og rikelig med ressurser for hurtig referanse utenfor dekning. Dette er en bok som er designet for å være hurtig i bruk når uhellet er ute. Førstehjelp på tur er pensum på en rekke skoler og har klart å etablere seg som den ledende reisehåndboka for mange. Få med deg denne lekre, nye utgaven!

Publisert 27. september 2019 kl 14.35
Sist oppdatert 27. september 2019 kl 14.35
annonse
Relaterte artikler
MR. SCORE: Magnus Utkilen på puddertokt. Ikke Sogndal, men nedlagte Svarstad. Foto: Christian Nerdrum
Skirapport fra en som alltid har flaks

Skirapport fra en som alltid har flaks

KALDT HELE VEIEN: Denne sesongen kom vinteren for alvor allerede i november. Foto: Chris Baldry
Tidenes vinter i Myrkdalen

– Vi har hatt stang inn hele veien

Lille Alaska ligger på Hurum.
Se film fra brettkjøringen i Drøbaksundet

Unik mulighet: – Bratteste jeg har kjørt

EKTE: Odd Eliassen og de legendariske solbrillene. Foto: Privat
Ameldelse av «Den siste eventyrer»

Stille fjellmenn holder kjeft

DELER HISTORIEN: Birk Ruud deler historien sin når han gir ut bok til høsten. Foto: Christian Nerdrum
Birk Ruud med bok om eget liv

– Har vært terapi for meg

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen