/ Bok

Toppturer i Romsdalen

Den store toppturguiden til Romsdal og omegn i helt ny utgave! Komplett guidebok til Romsdalen, landets kanskje mest ikoniske dal for toppturer på ski.

Sist oppdatert 13. november 2019 kl 16.23
Toppturer i Romsdalen av Halvor Hagen
Toppturer i Romsdalen av Halvor Hagen har satt standarden for toppturbøker. Nå i helt ny utgave.

Toppturer i Romsdalen kom opprinnelig ut i 2008, men nå har den gjenoppstått i ny og bedre utgave! Nå kommer en oppdatert variant som følger standarden Fri Flyt har satt i guidebok-markedet. Her får du med KAST-vurderinger, nye bilder og kart, og nye områder.

Vil du bestille boken? Her får du den fraktfritt til best mulig pris!

Boka er skrevet av tindevegleder Halvor Hagen og inneholder detaljerte turbeskrivelser til mer enn 50 fjell. Finn de flotteste skiopplevelsene i og rundt Skorgedalen, Isfjorden, Innfjorden/Måndalen og Trollstigen! I denne nye utgaven finner du også guide til området rundt Eresfjorden og til Verma og Bjorli.

2 nye kapitler og livsviktige oppdateringer

Bokens første utgave hadde grundige beskrivelser av ruter, flyfoto og vanskelighetsgradering basert på forfatterens kunnskap som IFMGA tindevegleder. Siden den gang har vi oppdatert informasjonen litt, og har nå med en hel del mere nyttig informasjon! Vi får med en grundig beskrivelse av bratthet og himmelretning, lengde og høydemeter. Hver eneste nedkjøring får en KAST-klassifisering, og eksponeringsvurderingene er blitt oppgradert. Slik er det lettere å gjøre en informert vurdering av farene ved ferdsel i fjellet, særlig med tanke på snøskred.

Boken har også med en hel del råd og tips for bedre skiferdsel, spesifikke råd for "skikk og bruk i Romsdalen" og tips om tilgjengelige hytter for fellesbruk. Hvert kapittel har fått oppdaterte kart med grundigere beskrivelser, og ekstra praktiske tips om P-plass og lignende.

Boka kommer også med to store nye kapitler: Toppturer i Eresfjorden er representert med lokale klassikere som Skjorta og Goksøyra. I tillegg omfattes områdert rundt Bjorli og Verma nå! Her er det mindre dramatiske fjell enn lenger oppi dalen, men massevis av muligheter til god skikjøring. Ikke minst byr dalen på bedre og mer pålitelige snøforhold enn det meste av landet for øvrig, og her får du guiden til Døntinden eller heisnære toppturer i "slackcountry"-stil fra skianlegget på Bjorli.

Publisert 13. november 2019 kl 16.23
Sist oppdatert 13. november 2019 kl 16.23
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen