/ Bok

Monumentene

Endags-rittene som har formet sykkelsporten til det den er i dag. I denne boken sykler forfatteren selv alle rutene i endagsklassikerne vi kjenner som Monumentene.

Sist oppdatert: 5. juli 2019 kl 15.23
Monumentene av Geir Stian Ulstein på Fri Flyt forlag
Monumentene av Geir Stian Ulstein på Fri Flyt forlag
Lesetid: 2 minutter

«Gjennom Ulsteins bok følte jeg mange ganger at jeg var der, i eller langs løypa, at jeg syklet sammen med ham og følget hans. Boka inspirerer til å ta turen nedover.»

Per-Ivar Henriksbø, Gruppetto

Milan-San Remo, Ronde Van Vlaanderen, Paris-Roubaix, Liége - Bastogne og Il Lombardia. Disse rittene, som hovedsaklig finner sted på våren, over en enkelt dag, står som sykkelsportens virkelig store klassikere. De er store, tradisjonsrike ritt, med en historie som spenner over 100 år tilbake i tid. Men ethvert ritt kan kalle seg en klassiker, med noen tiårs historie og noen bra runder på baken. Men å være et Monument, med stor M, det er en betegnelse reservert kun for disse fem, som en slags gentleman's agreement mellom ryttere og arrangører i sykkelsporten. Det er disse fem som er de lengste, hardeste og mest sagnomsuste av dem alle.

Tour Dø France?

Her er den definitive boken om Monumentene. Forfatter, historiker og sykkelentusiast uten sidestykke Geir Stian Ulstein har skrevet en bok som er godteri for alle fans av sport. Elsker du sykkel fra før, er dette helt selvsagt! Men boken er også en helt utmerket innføring i sykkelsporten for vordende entusiaster. Den er proppfull av historie og nyttig informasjon.

Bestill boken på friflytbestill.no og få gratis frakt!

Forfatteren har nemlig syklet deler av alle rittene, og bruker dette som et utgangspunkt for skrivingen. I hvert segment får du grundig forklaring av ruten, med harde historiske fakta. I tillegg komemr historien om hvordan ruten og rittet ble til, og hundrevis av underholdende og henrivende anekdoter fra rittenes historie. Alle kjempene i sykkelsportens historie, de store kampene og de vanvittige bragdene og tragediene som Monumentene har bivånet er beskrevet i sirlig og underholdende detalj. 

Se flere av Geir Stian Ulsteins bøker her!

Boken har et lekkert omslag, flott design og er proppfull av historiske bilder fra disse rittene. Dette er den perfekte boken for en sykkelentusiast, en gavebok til en kollega eller til kompisen i sykkelklubben. Bestill den her.

Publisert 5. juli 2019 kl 15.23
Sist oppdatert 5. juli 2019 kl 15.23
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen