/ Bok

Sikker klatring

Den store sikkerhetshåndboka for alle klatrere. Bruk utstyr riktig! Sikre trygt! Tonnevis av nyttig kunnskap, uansett erfaringsnivå!

Sist oppdatert: 27. september 2019 kl 15.01
Sikker Klatring Fri Flyt Geir Evensen sikkerhet for klatrere
Sikker klatring av Geir Evensen på Fri Flyt forlag - den store guiden til sikkerhet for klatrere! Forsidefoto har forfatteren selv tatt på Beachen i Stryn
Lesetid: 3 minutter

Den nye boka som har "alt" for klatreren

Alle klatrere vet at det er liksom mer til klatresporten enn bare det å komme seg opp. Det er tradisjoner, historie og krøniker. Historiene om førstebestigninger blandes gjerne med dramatiske eller tragiske fortellinger om fall og ulykker. Å engasjere seg i kunnskapen bak og rundt klatresporten er en stor del av det å være en klatrer. 

 Les en av artiklene fra Geir Evensen i Klatring her!

Forfatter Geir Evensen er en av disse typene. Han har vært bidragsyter til Klatring i lang tid, og klatrer siden slutten av 90-tallet. For en stund siden ble han rammet av en ulykke som medførte en større ankelskade. Du kan lese mer om det i Geir sin artikkel om skaden her!

Geir_Evensen_skadet_sikker_klatring
Geir_Evensen_skadet_sikker_klatring

Skadet: Geir Evensen knuste ankelen og måtte operere inn skruer i foten

"Det finnes det to typer klatrere, fikk jeg høre en gang. De som har brukket ankelen – og de som skal." skrev Geir den gang. Dette skulle også vise seg å være grunnlaget for prosjektet som skulle tillate ham å drive med klatring selv om ankelskaden ikke tillot det - boken Sikker klatring.

 Besøk nettsiden til Sikker klatring, sikkerklatring.no her!

Prosjektet starter med å finne ut av hva som er årsaken til ulykkene, og med dette kommer en hel haug med nyttig bakgrunnsinformasjon. Boken går igjennom statistikk fra ulike typer klatring og ulike klatrere. Det viser seg at mangel på kunnskap og gode vaner er de to største årsakene til at klatrere ender opp med å skade seg. Sikker klatring har blitt både en forskningsbok med anvendelig bakgrunnsinformasjon og en praktisk håndbok for alle som vil klatre trygt.

Utdrag02
Utdrag02

Omfattende: Boken gjennomgår informasjonen du bør ha i bakhodet - og tankene du bør ha fremst i pannelappen når du klatrer.

Bokens teoretiske del bruker en del tid på å gjøre deg bevisst på hva som ligger bak skadene. Deretter følger den store, praktiske delen, som tar for seg alt du trenger å vite for å sikre bedre, klatre tryggere, og i sum løfte nivået på klatringen. Dette er simpelthen den nye, store klatrehåndboka for deg som er aktiv klatrer. Uansett om det er innendørs eller utendørs, om du er helt fersk eller erfaren klatrer.

 Bestill Sikker klatring fraktfritt på friflytbestill.no - ingen butikker har bedre rabattpris!

Fri flyt forlag er stolte av å lansere en bok med så komplett informasjon. Her lærer du alt om riktig utstyr og riktig bruk av utstyret. Har du pleid å stå og sikre med en tanke i bakhodet om at du håper ingenting går galt nå? Har du stått på standplass og plutselig kjent på at du har glemt alt du kan om tau? Sikker klatring hjelper deg med å finne følelsen av full kontroll! Boken har egne kapitler som omfatter ulike former for klatring: Buldring, inneklatring, sportsklatring, tradklatring, fjellklatring samt is- og vinterklatring får dedikerte kapitler i boka. 

Publisert 27. september 2019 kl 15.01
Sist oppdatert 27. september 2019 kl 15.01
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen