Torsdag formiddag kunne Hallstein Bjercke (V) og Eirik Lae Solberg (H) garantere støtte til X Games dersom de ville komme tilbake til Tøyenparken. Det er en støtte de kan se langt etter fra det sittende byrådet - også dersom de vinner valget.

– Vi tar stilling til konkrete søknader når de kommer. Det er mange som ønsker å arrangere store idrettsarrangement i byen vår, og det er vi glade for, sier Rina Mariann Hansen (Ap), byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo kommune.

Annonse

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Venstre-vil-ha-X-Games-tilbake-til-Toeyen-Garanterer-stoette_crop_1280
Venstre-vil-ha-X-Games-tilbake-til-Toeyen-Garanterer-stoette_crop_1280

GARANTEER STØTTE: Hallstein Bjercke (V) garanterer støtte til X Games i Oslo dersom de vinner valget. Foto: Venstre

Har sagt nei tidligere

Da X Games først kom til Norge og Tøyenparken var det med et borgelig byråd i Oslo. Blant annet var Hallstein Bjercke (V) svært delaktig i å få arrangementet til hovedstaden. 

Etter at venstresiden vant valget i hovedstaden i 2015 har derimot arrangementet gått andre steder - som på Hafjell og i Telenor Arena. Arbeiderpartiet var siden før det første arrangementet skeptiske til pengebruken fra arrangøren. Det sittende byrådet sa i 2016 nei til forslaget om å arrangere X Games på nytt i kommunen.

Nå tar heller ikke Hansen stilling til saken før en eventuell offisiell søknad er på plass.

– X Games har ikke søkt. Jeg vil ikke legge skjul på at dialogen med X Games har vært krevende. Vi har frister og kriterier for bruk av offentlige midler. Og de gjelder for alle, sier Hansen til Fri Flyt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

13-25-50_crop_980
13-25-50_crop_980

TØYENPARKEN: Slik ser Sahr for seg at X Games kan gjennomføres i Tøyenparken. Foto: Sahr Productions

Vil garantere 15-20 millioner kroner

Lae Solberg og Bjercke kunne torsdag garantere 15-20 millioner kroner dersom de vinner valget. De understreket av det er penger som ikke ville gå på bekostning av andre prosjekter i byen, og gikk fra et budsjett og markedsføring og utvikling av byen internasjonalt. Det fnyser Hansen av.

– Det er jo bare tøys å si at 15 millioner til X Games ikke vil gå på bekostning av andre ting, men i valgkampen sitter vel pengene litt løst, sier Hansen.

Henning Andersen, som er X Games-sjef i Norge, har levert skisser til et eventuelt arrangement i Oslo på bestilling fra Bjercke.

Det er foreløpig kun en skissering av hva de ser for seg, og Andersen har understreket for Fri Flyt at X Games i Norge mest sannsynlig er arrangert for siste gang - etter at de ikke har fått noen svar på sin søknad om offentlig støtte i 2020.