– Vi har sagt at vi er positive til Big Air. Vi vil ta det, hvis det er aktuelt, sier daglig leder Odd Stensrud i Alpinco til VG.

For en uke siden stemte Oslo kommunes byrådspartier i Oslos bystyre nei til et forslag om å ønske X Games velkommen tilbake til Oslo. Mandag denne uken ble det fremmet et forslag om at Hafjell også skal påta seg Big Air-konkurransen, skriver avisa.

Annonse

Hafjell hadde et stort løft i forkant av ungdoms-OL, hvor det ble brukt 80 millioner kroner for å gjøre skianlegget i Øyer kommune enda bedre, og dersom slopestyle blir en del av programmet til det neste arrangementet vil den gå i skianlegget.

Høyre, Frp og Venstre, som var sentrale da det ble bevilget 42 millioner kroner til X Games i fjor, la frem et forslag for bystyret om at kommunen støtter arrangementet dersom det gjøres med tilfredstillende dopingtesting. Det ble nedstemt.

Ifølge initiativtaker Henning Andersen sier de har fått beskjed om å vente til november. Noe som ikke lar seg gjøre.

– Svaret vi har fått fra byrådet er at vi må vente til budsjettinnstillingen i september. Det er for sent. Vi må ha et svar nå for å få X Games inn på den internasjonale terminlisten. Til høsten vi det ikke være aktuelle datoer igjen på kalenderen, sier Andersen til avisen.

X Games har allerede fått bevilget åtte millioner kroner fra staten.