– For oss har det vært viktig å satse på den egenorganiserte idretten. X Games har blitt et symbol på det. Det mobiliserer andre typer idrettsutøvere, og jeg er opptatt at vi har begge deler. Det er et fantastisk arrangement som jeg håper mange flere skal få oppleve i årene som kommer, sier Trine Skei Grande (V) til TV 2.

Mandag ettermiddag ble det klart at Stortinget sier ja til et nytt X Games i Norge. 19. mai i år ble det levert en søknad til Kulturdepartementet og Oslo kommune om tilskudd til et nytt X Games. Budsjettet på et nytt arrangement er på 45 millioner kroner, hvorav 36 millioner kroner skal komme fra det offentlige.

Annonse

Støtten skal komme både fra stat og kommune, går det frem i søknaden. Det muliggjør blant annet at man kan satse på slopestyle i Hafjell.

Nå trenger man fremdeles et ja fra byrådet i Oslo. Der skal antidoping-spørsmålet være helt avgjørende. Tidligere i mai ble det klart at mye tyder på at det kan ble skrevet en avtale med Antindoping Norge, i tillegg til å inngå et nytt samarbeid med Skiforbundet og Snowboardforbundet.

– Byrådet kan stoppe alt dette, men jeg håper de ikke vil gjøre det. Nå har vi lagt pengene på bordet, så får de bli med på laget, sier Skei Grande til TV-kanalen.