– Jeg var på snowboardforbundets styremøte i går, og det var hyggelig. Jeg har også en kaffeavtale med skipresident Erik Røste første juni, så jeg utelukker ingenting, sier initiativtaker til X Games i Oslo, Henning Andersen til NRK

Antidoping-arbeid ble offer for en heftig debatt i forkant av X Games Oslo, og førte blant annet til at både Snowboardforbundet og Skiforbundet trakk seg fra samarbeidsavtalen med TV 2. Årsaken var mangelen på dopingkontroller på arenaene under arrangementet på Tøyen.

Annonse

I en revidert søknad levert til Kulturdepartementet og bystyret i Oslo torsdag, vises stor plass til nettopp antidoping-arbeid. 

«X Games Oslo er i dialog med Antidoping Norge om testing av snowboard og ski, hvor samtlige utøvere er tilknyttet WADA-koden enten gjennom avtaler med forbund, landslag eller klubber», lyder søknaden, som NRK har fått tilgang til. 

Der søkes det om nye 36 millioner kroner i offentlig støtte til arrangementet. Det har vært et definitivt krav at man får på plass antidoping-arbeid for å få fornyet støtte. Nå ser det ut til å kunne gå mot en løsning.

– Vi er positive til å bistå X Games med å gjennomføre og drifte et antidopingarbeid, sier Anders Solheim, leder i Antidoping Norge.

– Nå gjenstår det å signere en avtale med Antidoping Norge. Vi hadde en møte mandag forrige uke. Det går mot en løsning, sier Andersen om Antidoping Norge-samarbeid.

En konsekvens kan bli at skateboard går ut av programmet. Skateboard er i dag organisert gjennom NORB (Norsk organisasjon for rullebrett) og ISF/WSF internasjonalt. Sistnevnte er en del av WADA, men det er uklart hvilke reglementer utøverne følger.